Bârlad: O conductă de gaze a luat foc în apropierea unui liceu

O conductă de gaze a luat foc, luni seară, în municipiul Bârlad, în apropiere de Liceul Pedagogic "Alexandru Vlahuţă" din localitate, fără să fie înregistrate victime, iar pompierii vasluieni supraveghează zona pentru a preveni o eventuală explozie.

170 afișări
Imaginea articolului Bârlad: O conductă de gaze a luat foc în apropierea unui liceu

Bârlad: O conductă de gaze a luat foc în apropierea unui liceu (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, firma de distribuţie a gazelor naturale a refuzat să întrerupă alimentarea pentru a nu lăsa populaţia fără gaz şi căldură.

În aceste condiţii, o autospecială de pompieri supraveghează arderea pentru a preveni o eventuală explozie, potrivit ISU Vaslui.

"În zonă se află blocuri de locuinţe şi autoturisme, însă nu se pune problema unor evacuări şi nici nu există victime. Echipele de intervenţie de la E.ON Gaz au spus că nu doresc întreruperea furnizării gazelor pentru a putea depista locul unde a apărut fisura în conductă şi, totodată, pentru a nu lăsa populaţia fără gaz la centralele termice. S-au făcut detectări inclusiv în subsolul blocurilor din zonă pentru a vedea dacă nu s-au făcut acumulări de gaze care să pună în pericol clădirile", a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Alina Poiană.

Pe lângă supravegherea arderii de către echipajul de pompieri, poliţia a luat decizia întreruperii circulaţiei rutiere în zonă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici