Băsescu: Am cerut SRI să facă un parteneriat cu Poliţia

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, joi, la prezentarea bilanţului de activitate a Serviciului Român de Informaţii (SRI) pentru anul 2008, că a cerut serviciului să facă un parteneriat cu Poliţia, pentru a furniza anchetatorilor informaţii menite să ajute în lupta împotriva criminalităţii locale.

12 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am cerut SRI să facă un parteneriat cu Poliţia

Băsescu: Am cerut SRI să facă un parteneriat cu Poliţia (Imagine: Mediafax Foto)

"Am cerut SRI să dea o atenţie deosebită criminalităţii locale. Este clar că în acest domeniu principala misiune o are Poliţia, însă am cerut SRI să facă un parteneriat cu Poliţia pentru a furniza informaţii necesare în lupta contra infractorilor", a spus preşedintele Băsescu.

Acesta a arătat că singurul mod în care SRI a ajutat Poliţia a fost prin "schimbul de informaţii".

"Nu este treaba SRI, dar pentru a preveni proliferarea acelor grupuri de infractori, denumite la televizor «clanuri», am cerut Serviciului ca, în măsura în care poate, să colaboreze cu Poliţia în colectarea informaţiilor utile în combaterea activităţii acestora", a anunţat şeful statului, în finalul discursului său, răspunzând, astfel, întrebării unui jurnalist prezent în sală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici