Băsescu: Am rămas marcat de drama lui Ionuţ. Ce splendoare de copil şi ce se poate întâmpla

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, miercuri, că a rămas "marcat" de drama lui Ionuţ, băieţelul de 4 ani ucis de câini în Capitală.

1161 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Am rămas marcat de drama lui Ionuţ. Ce splendoare de copil şi ce se poate întâmpla

Băsescu: Am rămas marcat de drama lui Ionuţ - ce splendoare de copil şi ce se poate întâmpla (Imagine: Bogdan maran/Mediafax Foto)

"Am rămas marcat de drama lui Ionuţ. După ce am văzut ieri poza lui Ionuţ, sunt marcat ce splendoare de copil şi ce se poate întâmpla", a afirmat preşedintele Băsescu.

Traian Băsescu a făcut această declaraţie, la ieşirea de la Spitalul Universitar, de unde au fost externate fiica şi nepoata sa.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut apel marţi la Guvern să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

"Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil, să mai fie un om sfâşiat de câini ca să înţelegem că trebuie să luăm această măsură. Guvernul trebuie să emită Ordonanţa de Urgenţă pe tot teritoriul, să se dea termen pentru adoptarea câinilor, iar cei neadoptaţi vor trebui eutanasiaţi. Nu putem pune câinii mai presus de oameni", a spus Băsescu.

Şeful statului a arătat că situaţia copilului omorât de câini nu ne mai lasă să aşteptăm la mâna demagogilor.

"Nu vreau să mai intru în detaliile înavuţiţilor de pe urma castrării. Castrarea nu-i scoate dinţii. Câinele rămâne şi muşcă. Un câine castrat, în sălbăticie devine mai agresiv decât unul necastrat", a mai spus Băsescu.

Premierul Victor Ponta a spus, miercuri, la începutul şedinţei Guvernului, că problema câinilor fără stăpân este într-adevăr gravă şi nu mai poate fi uitată, el precizând că legea pe această temă este în Parlament şi speră ca în următoarele zile să se găsească "soluţia corectă".

Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Sectorul 2, iar fratele acestuia, de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica.

Copilul de patru ani muşcat de câini a murit din cauza hemoragiei externe, pe corpul acestuia fiind găsite sute de plăgi, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, medicul care a făcut autopsia, Abdo Salem, de la Institutul Naţional de Medicină Legală (INML). Medicul a precizat că doar pe tălpile copilului de patru ani nu au fost găsite plăgi, restul corpului fiind cu sute de muşcături de câini.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici