Băsescu: Multe sindicate sunt în bună înţelegere cu angajatorii care lucrează la negru

Preşedintele Traian Băsescu a declarat luni seară, la TVR, că bănuieşte că sindicatele că sunt "în bună înţelegere" cu angajatorii care folosesc forţă de muncă la negru, menţionând că acestea nu sunt de acord cu flexibilizarea Codului Muncii.

50 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Multe sindicate sunt în bună înţelegere cu angajatorii care lucrează la negru

Băsescu: Multe sindicate sunt în bună înţelegere cu angajatorii care lucrează la negru (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El a menţionat că a mai avut încercări de a convinge sindicatele pentru flexibilizarea Codului muncii, dar acestea nici nu vor să audă.

Băsescu a mai spus că actuala coaliţie ar trebui să aibă voinţă politică pentru flexibiliarea Codului muncii dacă doreşte să facă bine României. "Dacă vrem să rămânem în populism, facem şi salariul minim 900 de lei, facem şi munca la negru să înflorească, spunem «Nu, noi suntem de acord cu dumneavostră, domnu' Hossu şi cu dumneavostră, domnu' Dumitru Costin, nu schimbăm nimic la Codul Muncii». Şi dacă vom continua să fim de acord cu susţineri care nu ajută România, vom fi populişti, dar nu vom face bine României", a spus Băsescu la TVR.

El a mai spus că suspectează sindicatele că sunt "în bună înţelegere" cu angajatorii care folosesc forţă de muncă la negru.

"Eu suspectez că multe dintre sindicate sunt în bună înţelegere cu angajatorii care lucrează cu forţă de muncă la negru. Nu le convine flexibilizarea Codului Muncii, pentru că asta ar permite scoaterea la suprafaţă a foarte mare parte din piaţa muncii la negru. (...) Sindicatele de întreprindere, micile sindicate, sunt şi ele parte ale marilor carteluri. Dacă punctul lor de vedere este «Nu, ţinem blocat Codul Muncii - îl ţin blocat»", a spus Băsescu.

Preşedintele a vorbit despre "aşa-zisa apărare" de către sindicate a drepturilor muncitorilor.

"Ce facem cu aceşti 1,7 milioane de români care lucrează, dar nu sunt înregistraţi ca lucrând, nu contribuie nici la pensii, nici la sănătate şi, peste câţiva ani, ajung la vârsta de pensionare şi nu ai din ce să-i dai pensie? Acesta este unul din efectele perverse a aşa-zisei apărări a intereselor salariatului pe care în mod demagogic o fac sindicatele", a declarat Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici