Băsescu: Oricine priveşte la privatizarea CFR Marfă poate crede că va face obiectul unei anchete

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că orice om care priveşte la modul în care se desfăşoară procesul de privatizare a CFR Marfă poate considera ca mai devreme sau mai târziu acesta va face obiectul unei anchete.

339 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Oricine priveşte la privatizarea CFR Marfă poate crede că va face obiectul unei anchete

Băsescu: Oricine priveşte la privatizarea CFR Marfă poate crede că va face obiectul unei anchete

Preşedintele a făcut această declaraţie în contextul în care respingea acuzaţiile că anumite dosare ar fi "politice" sau făcute de "procurori băsişti".

Băsescu a ţinut să precizeze că orice om priveşte la modul în care se derulează provatizarea CFR Marfă poate ajunge cu uşurinţă la concluzia că această privatizare va face, mai devreme sau mai târziu, obiectul unei anchete a DNA.

Potrivit preşedintelui, privatizarea CFR Marfă este o una în care s-au schimbat condiţiile de licitaţie, după ce arămas o anumită firmă, şi una în care termenele nu au fost respectate sau au fost profund întârziate, pentru a crea condiţii mai favorabile companiei declarate câştigătoare.

"Este un câştigător de licitaţie pentru care acum se fac eforturi pentru a se prelungi termenele la care să se facă plata. Eu doar spun preventiv: «Nu mai continuaţi modificarea condiţiilor în care să se facă plata la CFR, pentru că nu există nicio justificare, în raport cu ce va spune Consiliul Concurenţei»", a comentat TrTraian Băsescu

Potrivit şefului statului, plata avansului s-a făcut pe data de 3 octombrie, deci pe 3 noiembrie trebuie plătită întreaga sumă.

"Nu aş vrea să ni se spună, peste vreo doi-trei ani, că ori eu am lăsat de pe acum, prin testament prezidenţial: «Luaţi-i pe cei care au condus privatizarea CFR Marfă!», sau să dea vina pe viitorul preşedinte, că «Uite, din cauza viitorului preşedinte ne-a luat DNA-ul». Nu, băieţi, dacă o să vă ia, o să vă ia exact pe ce aţi făcut până acum în procesul de privatizare", a mai spus Traian Băsescu.

Şeful statului a adăugat că vrea să îi prevină asupra acestui lucru aşa cum vrea să îi prevină de pe acum şi asupra terenului de 2.815 hectare pe care l-au transferat de la Academia Agricolă Gheorghe Ionescu Siseşti la Consiliul Judeţean Brăila.

"E doar aşa, în treacăt, să ne aducem aminte, să nu daţi vina pe viitorul preşedinte, că lucrurile pot evolua foarte neplăcut atunci când Guvernul se aşează într-o maşinărie pentru favorizarea corupţilor, chiar dacă ia decizii colective", a spus Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici