Băsescu: Programul "Prima Casă" este unul de succes

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că programul "Prima Casă" este unul de succes, adăugând că "până săptămâna trecută erau deja eliberate garanţii în valoare de 160 de milioane de euro" pentru construcţia sau achiziţia de locuinţe.

11 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Programul "Prima Casă" este unul de succes

Băsescu: Programul "Prima Casă" este unul de succes (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Şeful statului a participat la lucrările Forumului Economic Român.

"Până săptămâna trecută erau deja eliberate garanţii în valoare de 160 de milioane de euro pentru construcţie de locuinţe sau achiziţionare de locuinţe", a spus Băsescu.

El a apreciat că "Prima Casă" este un program de succes, precizând că acesta a fost una din acţiunile de stimulare întreprinse de Guvern pentru realizarea obiectivului legat de diminuarea efectelor crizei economice şi financiare.

Preşedintele declarat, sâmbătă, la Timişoara, că în trimestrul al doilea al anului 2010 s-ar putea înregistra o creştere economică potrivit evaluărilor şi prognozelor făcute de BNR. El preciza că s-au eliberat garanţii de "170 milioane de euro".

"Neimpozitarea profitului reinvestit este un mecanism care va asigura o creştere economică în 2010 pentru IMM-uri. Alte măsuri care ajută pentru creşterea economică sunt programul Prima Casă şi comasarea altor taxe şi impozite. De asemenea, au fost eliminate 145 de taxe. În ceea ce priveşte programul Prima Casă, sunt emise garanţii de 170 de milioane de euro", spunea Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici