Băsescu: România are cu Germania o cooperare puternică în domeniul militar

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, pe fregata germană Lubeck, că România are cu Germania o cooperare puternică în domeniul militar, cu sprijinul acestei ţări România făcând progrese în procesul de transformare al armatei.

33 afișări
Imaginea articolului Băsescu: România are cu Germania o cooperare puternică în domeniul militar

Băsescu: România are cu Germania o cooperare puternică în domeniul militar (Imagine: Mediafax Foto)

Băsescu a spus că relaţiile României cu Germania sunt caracterizate de trei dimensiuni, prima fiind un parteneriat strategic bazat în principal pe cooperarea în domeniul militar, iar dincolo de acest parteneriat mai există şi cooperarea româno-germană în Uniunea Europeană şi în NATO.

În opinia şefului statului, cooperarea militară pe care România a avut-o cu Germania a fost una valoroasă.

"Cu sprijinul Germaniei şi al armatei germane, România a făcut progrese în procesul de transformare al armatei", a spus preşedintele, amintind de misiunile comune ale militarilor români şi germani.

Şeful statului a mai spus, în discursul susţinut în faţa a peste două sute de militari germani, că programul de dotare al Forţelor Navele Române cu privire la achiziţionarea navelor tip corvetă se leagă de cooperarea cu Germania.

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Roland Lohkamp, i-a mulţumit preşedintelui Băsescu pentru interesul manifestat şi pentru disponibilitatea de a vizita nava, spunând că pe fregată sunt doi căpitani. "Unul dintre ei nu mai este căpitan activ, însă a ajuns foarte departe, lăsând în urmă uniforma", a explicat ambasadrorul.

El a subliniat cooperarea excelentă româno-germană, inclusiv la nivelul forţelor navele, dând exemplul navei şcoală Mircea, care s-a aflat în Germania la manifestările prilejuite de un festival.

La festivităţile prilejuite de vizita fregatei germane au mai participat şi ministrul Apărării, Theodor Meleşcanu, reprezentanţi ai Stului Major al Forţelor Navele şi ai autorităţilor portuare.

Fregata germană Lübeck a acostat, vineri dimineaţă, în dana de pasageri a Portului Constanţa, pentru o vizită de trei zile. Vasul se va afla la Constanţa până duminică, fiind pentru prima dată după mai bine de trei ani când o navă militară germană se află într-un port românesc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici