Băsescu: Va trebui să facem ordine şi în sistemul de pensii. Orice venit trebuie impozitat

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că va trebui făcută ordine şi în sistemul de pensii, menţionând, de asemenea, că orice venit, inclusiv pensia minimă şi ajutorul de şomaj, trebuie impozitat.

16 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Va trebui să facem ordine şi în sistemul de pensii. Orice venit trebuie impozitat

Băsescu: Va trebui să facem ordine şi în sistemul de pensii. Orice venit trebuie impozitat (Imagine: Stefan Micsik/Mediafax Foto)

El a spus joi la TVR că există un deficit de zilieri la muncile agricole în condiţiile în care există un venit minim garantat.

"Avem venitul minim garantat, avem pensia minimă garantată, care eu nu spun că trebuie anulată, dar trebuie impozitată. Orice venit trebuie impozitat", a pus Băsescu, menţionând că în România sunt foarte mutle excepţii de la impozitare, din care o mare parte arată "categorii de clientelă a partidelor în timpul mandatelor diverselor guverne".

Băsescu a spus că inclusiv pensiile trebuie impozitate şi ajutorul de şomaj, precizând că nu ştie dacă indemnizaţiile pentru mame pot intra în această categorie. El a spus că CAS-ul se ia direct din venituri şi nu se impozitează. "Deci nu este un impozit pe CAS ca să spui că ar fi o a doua impozitare", a precizat Băsescu.

Şeful statului a spus că trebuie să se umble la fondul de salarii şi trebuie făcută curăţenie în sistemul de cheltuieli sociale.

"Dacă noi vrem să îngropăm ţara în nedezvoltare, nu face nimic pe fondul de salarii şi pe cheltuielile sociale. (...) Ieri am fost la Galaţi şi n-am avut şansa să fie fluierat de pensionari la Galaţi, cum a avut premierul Boc, dar a venit un pensionar, altfel foarte viguros, şi trecând pe lângă mine, în modul cel mai politicos mi-a transmis un mesaj pe care-l reproduc: «Să nu îndrăzniţi să vă apropiaţă de pensii». Sigur, am recunoscut tipicul de om şi vreau să-i spun, şi nu numai lui, tuturor acelora care cred că România mai poate suporta aceste cheltuieli, aşa cum ele sunt, că va trebui să facem ordine şi în sistemul de pensii", a spus Băsescu.

El a adăugat că oricât de mare ar fi nemulţumirea, trebuie înţeles faptul că România nu se poate împrumuta la nesfârşit pentru a plăti salariile bugetarilor şi pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici