Băsescu: Vom începe să fim mai duri. Nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu-şi şcolarizează copiii

Preşedintele Traian Băsescu l-a primit marţi pe Înaltul comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE, Knut Vollebaek, căruia i-a spus că cea mai sensibilă problemă este cea a romilor şi că autorităţile vor fi mai dure şi nu vor mai plăti alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală.

84 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Vom începe să fim mai duri. Nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu-şi şcolarizează copiii

Băsescu: Vom începe să fim mai duri, să nu plătim alocaţiile dacă părinţii nu-şi şcolarizează copiii (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat, la începutul întrevederii, că cea mai "sensibilă" problemă este cea a romilor.

"Există o lipsă de înţelegere faţă de cât de adâncă este această problemă, chiar la nivel european, dar ne asumăm responsabilitatea faţă de cetăţenii noştri. Nu încercăm să punem această problemă la nivel european, dar în acelaşi timp este nevoie de o cooperare la nivel european", a declarat Traian Băsescu.

El a mai arătat că orice sugestie pentru rezolvarea problemei romilor este binevenită.

"Vom începe să fim ceva mai duri, de exemplu să nu mai plătim alocaţiile dacă părinţii nu îşi trimit copiii la şcoală. Până acum am fost foarte flexibili, dar trebuie să facem ceva", a mai spus şeful statului.

Înaltul comisar pentru minorităţi naţionale al OSCE, Knut Vollebaeck, a început luni o vizită de două zile la Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici