Bazac vrea să ceară reducerea cu 50% a salariilor miniştrilor

Ministrul Ion Bazac este de acord cu propunerea premierului Emil Boc de reducere cu 20 la sută a salariilor miniştrilor şi vrea să ceară chiar diminuarea cu 50% a salariilor, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătăţii, Oana Grigore.

15 afișări
Imaginea articolului Bazac vrea să ceară reducerea cu 50% a salariilor miniştrilor

Ministrul Sănătăţii Ion Bazac (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Sunt total de acord cu premierul Boc. Mai mult chiar vreau să propun ca salariile miniştrilor să fie reduse la jumătate. Vin din mediul privat. Îmi dau seama de situaţia actuală a ţării în momentul de criză", a declarat ministrul Sănătăţii.

Mai mult, ministrul Bazac spus că acesta reprezintă un act de responsabilitate din partea demnitarilor.

"Demnitarii trebuie să fie primii care să dea un exemplu în acest sens. Spre exemplu, preşedintele Chase Manhattan Bank şi-a redus salariul la un dolar pe durata crizei", a adăugat ministrul Bazac.

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că în ideea raţionalizării cheltuielilor publice va propune miniştrilor să accepte reducerea salariilor cu 20 la sută din august şi până în decembrie, inclusiv el fiind vizat de măsură.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici