BEC a validat candidatura lui Stanoevici şi a mai multor independenţi la alegerile prezidenţiale

Biroul Electoral Central a decis validarea candidaturii actorului şi fostului ministru pentru românii de pretutindeni, Bogdan Stanoevici, la alegerile prezidenţiale. Totodată, instituţia a aprobat candidaturile mai multor independenţi, printre care şi cea a lui Ninel Peia sau a lui Cătălin Ivan.

1578 afișări
Imaginea articolului BEC a validat candidatura lui Stanoevici şi a mai multor independenţi la alegerile prezidenţiale

BEC a validat candidatura lui Stanoevici şi a mai multor independenţi la alegerile prezidenţiale

Potrivit Deciziei nr. 21/D/24.09.2019, BEC a aprobat înregistrarea candidaturii lui Bogdan Dragoş Aureliu Marian Stanoevici la alegerile prezidenţiale.

„Conform procesului verbal încheiat pe 22 septembrie 2019 au fost identificate 222.706 de semnături, din care 3.943 erau afectate de diferite lipsuri, respectiv semnătura din declaraţia pe propria răspundere a celui care a întocmit lista de susţinători, semnptura susţinătorului, menţiuni privind localitatea de domiciliu, seria şi numărul actului de identitate ale acestuia. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conţinând semnături. În plus, 9792 de semnături care au fosy prezentate ca aparţinând unor persoane diferite conţin elemente de similitudine evidentă”, se arată în motivarea deciziei BEC.

Instituţia precizează însă că Bogdan Stanoevici îndeplineşte toate condiţiile prevăzute de lege pentru intrarea în cursa pentru Cotroceni. Totodată, semnăturile eliminate de instituţie nu afectează numărul necesar pentru înregistarrea candidaturii, respectiv 200.000 de semnături.

Biroul Electoral Central a validat, de asemenea, candidatura lui Cătălin Ivan în cursa pentru Cotroceni, cu precizarea că 55.924 de semnături conţin elemente de similitudine evidentă.

O altă decizie luată de BEC este aceea de înregistrare a candidaturii şi a semnului electoral ale lui John Ion Banu pentru alegerea preşedintelui României din 2019.

„Conform procesului verbal, au fost identificate 222.457 semnături, din care 3661 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conţinând semnături. În plus 12. 854 semnături prezentate ca aparţinând unor persoane diferite conţin elemente de similitudine evidentă”, se arată în decizia luată de BEC, cu precizarea că semnăturile menţionate nu afectează numprul necesar de 200.000 de semnături, astfel că acesta îndeplineşte toate condiţiile necesare înregistrării în cursa pentru Cotroceni.

De asemenea, BEC a validat şi candidatura lui Sebastian Constantin Popescu, cu menţiunea că „ au fost identificate 206.576 semnături, din care 232 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conţinând semnături. În plus, 49.938 de semnături conţin elemente de similitudine”.

Şi Ninel Peia a intrat oficial în cursa pentru Cotroceni, potrivit unei decizii luate de BEC.

„Conform procesului verbal din 22 septembrie 2019 au fost identificate 201.836 semnături, din care 1.215 erau afectate de diferite lipsuri. Totodată, s-a constatat că au fost depuse fotocopii ale unor file conţinând semnături. De asemenea, 48.791 prezentate ca aparţinând unor persoane diferite, conţin elemente de similitudine evidentă”, se mai arată în motivarea deciziei.

Duminică a fost ultima zi de înscriere în cursa pentru Cotroceni. Pe 12 octombrie începe campania oficială.

Alegerile prezidenţiale au loc pe 10 noiembrie, urmând ca al doilea tur să fie organizat pe 24 noiembrie. În Diaspora, primul tur de scrutin are loc în perioada 8-10 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici