Becali: Nu mă deranjează măsurile luate de instanţă - VIDEO

Gigi Becali a spus, marţi, că nu îl deranjează măsurile luate de instanţă la eliberarea sa sub control judiciar şi că, dimpotrivă, a primit mai mult decât a cerut, el adăugând că nu se consideră pericol public, amintind de oamenii importanţi lângă care a stat, printre care şi preşedintele Băsescu.

39 afișări
Imaginea articolului Becali: Nu mă deranjează măsurile luate de instanţă - VIDEO

Gigi Becali (Imagine: Mircea Roşca/Mediafax Foto)

Gigi Becali s-a prezentat, marţi, la prânz, la sediul Poliţiei Ilfov pentru a se stabili programul vizitelor acestuia la Poliţie, în contextul eliberării sub control judiciar, precum şi modalitatea în care poate fi contactat.

Becali a fost informat telefonic, sâmbătă, în legătură cu obligaţia de a se prezenta la Poliţia Ilfov.

Marţi, Becali a declarat că cei doi judecători care s-au pronunţat favorabil pentru eliberarea lui "au fost judecători" şi că "sunt oameni judecători sau chiar magistraţi care iubesc meseria asta. "Actul de dreptate nu este o meserie doar pentru a lua salariul, salvezi viaţa omului, ca doctorul sau ca preotul care salvează sufletul", a declarat Becali.

El a precziat că trebuie să vină la poliţie marţi şi joi şi a adăugat că niciuna dintre măsurile impuse de instanţă la eliberarea sub control judiciar nu îl deranjează şi că, dimpotrivă, "am cerut ceva şi instanţa mi-a dat mai mult". "Am spus că vreau să fiu cu soţia şi copiii, instanţa mi-a dat mai mult, mi-a dat totul", a declarat Becali.

El a spus că "situaţia este deranjantă, ca suflet, ca principiu, pentru că hoţii nu au nicio restricţie, se plimbă în toată ţara".

Referindu-se la argumentul anchetatorilor că lăsarea sa în libertate ar însemna un pericol public, Becali a spus: "Eu, pericol public!? Eu sunt prietenul care am stat cu preşedintele, cu Patriarhul, cu episcopul de Oltenia, de Bucovina, de Tulcea, am stat cu Berlusconi".

Video Stirileprotv.ro

Vineri, instanţa a admis recursul făcut de Becali şi a dispus eliberarea lui deîndată, punându-i acestuia o serie de condiţii.

Astfel, instanţa i-a impus lui Gigi Becali să nu părăsească Bucureştiul sau judeţul Ilfov fără o încuviinţare prealabilă din partea anchetatorilor, să se prezinte ori de câte ori este citat la instanţă sau la Parchet şi să nu se apropie de părţile vătămate din dosar, de martori sau de cei "alături de care a comis fapta".

Tribunalul Bucureşti i-a mai interzis lui Becali să se afle cu orice scop în locuinţele părţilor vătămate, precum şi să poarte arme de orice fel.

Decizia instanţei a fost luată cu opinie majoritară, ceea ce înseamnă că doar doi din cei trei judecători din complet au optat pentru eliberarea omului de afaceri.

"Opinia separată a fost în sensul respingerii recursului", a mai anunţat preşedintele de complet.

Completul de la Tribunalul Bucureşti care a judecat recursul lui Becali a fost format din magistraţii Constantin Marino Marin, Dorel Matei - preşedinte şi Monica Cipariu.

Becali, alături de alte cinci persoane - Cătălin Otto Zmărăndescu, Ştefan Dediu, Nicolae Dumitraşcu, Dumitru Beciu şi Marius Petrinel Geavela - este acuzat de trei fapte de lipsire de libertate în mod ilegal. Dediu este acuzat şi de uz de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici