Bihor: Preşedintele unei comisii de bacalaureat a refuzat să elimine opt elevi prinşi cu fiţuici

Un profesor din judeţul Arad, desemnat de Ministerul Educaţiei ca preşedinte al unei comisii de bacalaureat în Marghita, judeţul Bihor, a refuzat să elimine din sala de clasă opt elevi prinşi cu fiţuici şi telefoane mobile asupra lor la examen, transmite corespondentul MEDIAFAX.

229 afișări
Imaginea articolului Bihor: Preşedintele unei comisii de bacalaureat a refuzat să elimine opt elevi prinşi cu fiţuici

Bihor: Preşedintele unei comisii de bacalaureat a refuzat să elimine opt elevi prinşi cu fiţuici (Imagine: Ciprian Sterian/ Mediafax Foto)

Potrivit inspectorului şcolar general interimar al judeţului Bihor, Nicolae Avram, luni, la prima probă scrisă a bacalaureatului, cea la Limba şi literatura română, opt elevi care au susţinut testul la Colegiul Naţional Octavian Goga din Marghita au fost prinşi că aveau asupra lor telefoane mobile şi fiţuici.

"Era aproape finalul examenului când i-a prins chiar unul din cei trei monitori de la Ministerul Educaţiei, care se afla în şcoală. Acesta i-a cerut preşedintelui de comisie să întocmească un proces-verbal pentru eliminarea lor, dar preşedintele a refuzat", a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, şeful ISJ Bihor.

Întrucât preşedintele de comisie a refuzat să facă procesele-verbale, documentele pentru eliminarea din examen a celor opt elevi au fost scrise de către asistenţii supraveghetori din sala de clasă. Cum hârtiile n-au avut însă semnătura preşedintelui, lucrările celor opt au fost sigilate şi pregătite pentru corectură la fel ca ale celorlalţi candidaţi care au susţinut examenul.

Ulterior, în urma unei discuţii cu reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, preşedintele comisiei de bacalaureat a acceptat să semneze procesele verbale şi, astfel, să-i elimine oficial din examen pe cei opt candidaţi. Ei vor mai putea să dea examenul abia în sesiunea din toamna anului viitor, având interdicţia să se înscrie la următoarele două sesiuni, conform procedurilor în vigoare.

Pe de altă parte, şeful ISJ Bihor a precizat că marţi, când a avut loc proba la Limba şi literatura maternă, examenul de bacalaureat s-a derulat fără probleme în toate cele 17 centre de examinare din Bihor. Din cei 697 de candidaţi prezenţi la examen, nu a fost eliminat niciunul pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Afişarea rezultatelor la Bacalaureat 2014 va avea loc în 7 iulie şi în aceeaşi zi vor putea fi depuse contestaţii. Acestea urmează a fi soluţionate în perioada 8 - 10 iulie, iar rezultatele finale vor fi anunţate în 11 iulie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici