Bihor: Zeci de gospodării şi mii de hectare de teren agricol, inundate în urma ploilor

Zeci de gospodării din mai multe sate din judeţul Bihor şi mii de hectare de teren agricol au fost inundate, în urma ploilor căzute în noaptea de miercuri spre joi şi în urma topirii zăpezii din zonele de munte.

114 afișări
Imaginea articolului Bihor: Zeci de gospodării şi mii de hectare de teren agricol, inundate în urma ploilor

Bihor: Zeci de gospodării şi mii de hectare de teren agricol, inundate în urma ploilor

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana, locotenent Cristian Herţe, în noaptea de miercuri spre joi s-au înregistrat inundaţii în şapte localităţi bihorene, unde cursurile de apă au depăşit cotele de atenţie şi de inundaţie.

Cele mai mari pagube s-au înregistrat în comunele Roşia şi Meziad, unde au fost inundate 26 de gospodării, precum şi în satele Hitani şi Topa de Sus, unde au fost acoperite de ape peste 3.200 de hectare de teren arabil, păşuni şi fâneţe şi au fost distruse nouă fântâni.

De asemenea, în comuna Roşia apele au rupt un pod care făcea legătura între un drum judeţean şi unul comunal. Totodată, pe DJ 767 se circulă dificil din cauza apei care a acoperit carosabilul pe suprafeţe mari.

Conform sursei citate, în zonele inundate se află şeful ISU, colonelul Ioan Baş, care conduce intervenţia la care participă patru ofiţeri, zece subofiţeri şi 14 poliţişti, cu trei autospeciale, o barcă pneumatică şi trei motopompe. Alături de aceştia, la intervenţie participă 52 de membri ai comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă, care acţionează cu utilaje.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici