Bilanţ de la primul caz COVID în România: ai trecut prin 2 luni de stare de urgenţă şi deja mai bine de 3 luni de stare de alertă

  • Trăieşti de jumătate de an cu SARS-COV-2
  • Ai trecut prin 2 luni de stare de urgenţă şi deja mai bine de 3 luni de stare de alertă
  • Te-au marcat, în jumătate de an de epidemie, haosul şi vidul legislativ
1302 afișări
Imaginea articolului Bilanţ de la primul caz COVID în România: ai trecut prin 2 luni de stare de urgenţă şi deja mai bine de 3 luni de stare de alertă

De jumătate de an trăieşti în era SARS-COV-2. Ai învăţat totul despre coronavirus, iar masca este parte din viaţa ta. Autorităţile ar fi trebuit să te ghideze, însă şi ele au fost nepregătite să dea piept cu epidemia.

Numărul de cazuri a tot crescut, însă locuri în spital s-au găsit şi paturile unităţilor medicale de campanie au rămas goale până acum. Chiar dacă au avut campanii de infomare şi te-au învăţat principalele reguli de prevenţie, comunicarea autorităţilor cu tine a fost plină de bâlbâieli. Ludovic Orban una spunea, dar alături de colegi, alta făcea.    

Scurt bilanţ al declaraţiilor publice:

„Un coleg de-al nostru, domnul senator Virgil Chiţac a fost diagnosticat pozitiv. Mă voi izola la Vila Lac 1, unde evident vom avea în continuare toate atribuţiile exercitate”, declara Ludovic Orban pe 13 martie.

”Începând de astăzi se institutie starea de urgenţă pe întreg teritoriul României pentru o perioadă de 30 de zile”, anunţa Klaus Iohannis pe 16 martie

”În mod normal, conform legii, ar trebui să existe stocuri strategice care să fie achizionate din timp pentru a putea face faţă unei epidemii. La momentul la care am preluat guvernarea stocurile erau zero”, menţiona Orban pe 24 martie.

”Vă prezentăm acordul semnat astăzi între ministerul Afacerilor Interne şi Patriarhia Română. Ministerul Afacerilor Interne vine în sprijinul Bisericii Ortodoxe executând misiuni de susţinere şi ajutor clerici şi credincioşi”, spunea Marcel Vela pe 14 martie.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici