Bilanţ tragic de pe litoral, în acest sezon: Aproape 2.500 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar alte 20 au murit înecate

Aproape 2.500 de persoane au fost asistate medical de echipajele IGSU aflate în sezonul estival pe litoral. 20 de persoane s-au înecat în mare, Dunăre sau lacurile din zonă.

169 afișări
Imaginea articolului Bilanţ tragic de pe litoral, în acest sezon: Aproape 2.500 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar alte 20 au murit înecate

Bilanţ tragic de pe litoral, în acest sezon: Aproape 2.500 de persoane au primit îngrijiri medicale, iar alte 20 au murit înecate

Potrivit IGSU, din 30 iunie până în 5 septembrie, peste 250 de pompieri au fost la datorie, zilnic, în staţiunile de pe litoral.

În cele două luni 2.471 persoane aflate în dificultate au fost asistate medical, din care 728 la corturile amplasate pe plajă, 1.740 de echipajele care au încadrat ambulanţele SMURD aflate în punctele de prim-ajutor şi alte trei persoane de pompierii din punctele temporare de stingere.

Cele mai multe persoane asistate medical s-au adresat echipajelor din staţiunea Costineşti – 474, urmată de Eforie Nord – 452, Vama Veche – 371, Saturn – 343, Mamaia – 321, Năvodari - 292, Techirghiol – 189 persoane asistate medical şi Corbu – 27.

Salvatorii care au încadrat şenilatele existente pe litoral au desfăşurat 86 misiuni destinate transportului persoanelor cu diferite afecţiuni medicale în punctele de prim ajutor de pe plaje sau la ambulanţe, în vederea preluării şi transportării acestora către unităţile spitaliceşti.

De asemenea, angajaţii IGSU au salvat din mediul acvatic 11 persoane, în timp 20 de persoane şi-au pierdut viaţa în mare, Dunăre sau pe lacurile din zonă.

Totodată, pompierii din cele 11 puncte temporare de stingere au acţionat pentru lichidarea a 167 incendii.

De luni, pe litoral rămân operaţionale, până la data de 31 octombrie, două puncte de salvare acvatică – Mangalia şi Portul Tomis, precum şi un punct temporar de stingere – la Ciocârlia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici