BIO: Cine este Adrian Ţuţuianu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării

Senatorul PSD Adrian Ţuţuianu, propus de PSD pentru funcţia de ministru al Apărării, este preşedintele Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI, acesta ocupând anterior şi funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa.

5442 afișări
Imaginea articolului BIO: Cine este Adrian Ţuţuianu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării

BIO: Cine este Adrian Ţuţuianu, propunerea PSD pentru funcţia de ministru al Apărării

După alegerile parlamentare din 2016, Adrian Ţuţuianu a obţinut un mandat de senator, prelunând conducerea Comisiei parlamentare de control a activităţii SRI. Din anul 2000 este lector/conferenţiar universitar la Universitatea Valahia din Târgovişte, în cadrul Facultăţii de Drept.

Adrian Ţuţuianu a fost parlamentar în legislatura 2008-2012, ulterior ocupând funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa. În perioada 2004-2008 a fost consilier judeţean, iar anterior avocat, mediator şi practician în insolvenţă.

A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Bucureşti şi Colegiul Naţional de Apărare în 2010, fiind doctor în Drept. Potrivit datelor din CV, cunoaşte Limba Franceză.

După protestele din iarnă, fiica lui Adrian Ţuţuianu a avut o postare pe Facebook în care spunea despre protestatari că ies “ca oile în Piaţa Victoriei” şi îi provoacă “scârbă”, postare despre care senatorul a spus că este “neinspirată”, dar şi copii săi “au dreptul să spună ceva”.

Din declaraţia de avere postată pe site-ul Senatului României reiese că deţine, împreuna cu familia, cinci terenuri în judeţul Dâmboviţa, unul de 24 de metri pătraţi şi un loc de parcare în Bucureşti, sectorul 4. În Tâgovişte, soţia sa are un apartament de 56 mp, un alt imobil de peste 170 mp, iar în Bucureşti un imobil de 125 mp. Una dintre fiicele sale deţine în comuna Răzvad un imobil de peste 200 mp şi în Târgovişte un altul de 82 mp. Pe numele lui Adrian Ţuţuianu este şi un apartament de 86 mp în Târgovişte.

Potrivit documentului menţionat, deţine, împreuna cu soţia, două maşini Volkswagen, fabricate în 2015, şi o alta, aceeaşi marcă, din 2010. Are trei credite în valoare totală de aproximativ 85.000 lei. În 2016 a obţinut în jur de 127.000 lei de la Senat, CJ Dâmboviţa şi Universitatea Valahia. Soţia sa, inspector în cadrul prefecturii Dâmboviţa, a avut venituri de 34.000 lei, iar dintr-un contract de închiriere a obţinut peste 67.000 lei.

La categoria investiţii şi împrumuturi acordate, apare suma de 15.900 euro direcţionată către firma SC Ventrom SRL, la care acţionari sunt soţia şi fiica sa. De asemenea, acesta a contribuit la campaniile electorale, locale şi parlamentare, din 2016, cu suma totală de 12.500 lei.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici