Biserica Română refuză orice asistenţă religioasă la incinerare - VIDEO

Patriarhia Română le-a cerut preoţilor să le explice enoriaşilor că lipsa banilor nu este un motiv ca să-şi incinereze morţii, doar pentru că o înmormantare ar fi prea scumpă.

2210 afișări
Imaginea articolului Biserica Română refuză orice asistenţă religioasă la incinerare - VIDEO

Biserica Română refuză orice asistenţă religioasă la incinerare (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

O hotărâre recentă a Sfântului Sinod Ortodox îi anunţă pe credincioşi, că dacă aleg arderea trupului, nu vor avea parte de slujbă, şi nici de altă pomenire. Iar preoţii care nu se conformează deciziei riscă să fie judecaţi de tribunalul Bisericii şi excluşi din preoţie.

Decizia Sfântului Sinod readuce la zi o hotărâre din 1928, care îi indrumă pe credincioşi să respecte înhumarea celor adormiţi. Pentru că unii enoriaşi aleg incinerarea din cauza costurilor mari ale înmormântării, consiliul preotesc a decretat: "Lipsa banilor să nu fie un motiv de a incinera pe cei decedaţi, considerând ca înhumarea ar fi prea costisitoare".

Tot Sfântul Sinod a precizat că: "Preoţii trebuie să-i prevină din vreme pe enoriaşi, atragându-le atenţia că, în cazul când cineva ar voi să se incinereze, Biserica le va refuza orice asistenţă religioasă, fie la înmormantare, fie la pomenirea pentru morţi".

Totuşi, de ce Biserica Ortodoxa nu permite, în continuare, incinerarea ca variantă mai accesibilă celor săraci?

Reprezentanţii instituţiei spun că e un sacrilegiu.

Citeşte mai multe pe stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici