Blaga dă asigurări că poliţiştii de frontieră care vor fi relocaţi "nu vor rămâne pe drumuri"

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a afirmat, vineri, la Oradea, că poliţiştii de frontieră care vor fi relocaţi după aderarea la Spaţiul Schengen "nu vor rămâne pe drumuri", urmând să fie cooptaţi în celelalte structuri ale ministerului.

34 afișări
Imaginea articolului Blaga dă asigurări că poliţiştii de frontieră care vor fi relocaţi "nu vor rămâne pe drumuri"

Blaga dă asigurări că poliţiştii de frontieră care vor fi relocaţi "nu vor rămâne pe drumuri" (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Blaga a amintit, la inaugurarea sediului Poliţiei Judeţene Bihor, de planul de măsuri implementat de MAI cu privire la aderarea, în martie 2011, la Spaţiul Schengen, fapt care va aduce, printre altele, şi un excedent de spaţii ale Poliţiei de Frontieră de la graniţa de vest, care ar putea fi folosite în beneficiul angajaţilor.

"Nu cred că la Oradea nu putem realiza două blocuri pentru lucrătorii noştri", a exemplificat Blaga.

El le-a transmis poliţiştilor de frontieră care urmează să fie relocaţi că nu vor rămâne pe drumuri.

"Vă asigur că niciunul dintre ei nu va rămâne pe drumuri, fiindcă nu ne putem bate joc de oameni", a spus Blaga, adăugând că aceştia urmează să fie cooptaţi în celelalte structuri ale ministerului ori în posturile de Poliţie sau, cei specializaţi, în structurile inspectoratelor judeţene.

El a spus că Poliţiile Judeţene vor fi dotate cu maşini şi se va investi în sedii.

"În câteva luni, fiecare şef de post va avea acces la toate bazele noastre de date, prin terminale Tetra, lucru la care nici nu aţi visat vreodată", a spus Blaga.

Ministrul a arătat că aderarea la Schengen va "prinde" România cu "56.000 de poliţişti serioşi, 16.000 de poliţişti de fontieră serioşi, 30.000 de jandarmi serioşi şi 30.000 de colegi de la IGSU serioşi", bazându-se în acest sens pe "colaborarea foarte bună", fără precedent, existentă între cele patru arme.

Tot în legătură cu intrarea în Spaţiul Schengen, Blaga a spus că vor exista, în final, şapte puncte de contact cu ţările vecine, iar la Borş se preconizează realizarea unui punct de comandă comun cu Ungaria, astfel încât acţiunile celor două ministere să fie "prompte şi eficiente".

La conferinţa de presă care a avut loc după inaugurarea sediului, Blaga a fost întrebat despre numeroasele sedii de Poliţie improprii, neamenajate sau aglomerate.

"Şi Dumnezeu a făcut lumea în şapte zile, trebuie să ţinem cont de resursele statului", a răspuns Blaga, precizând că nu va aproba constituirea de noi comune sau oraşe, dacă localităţile respective nu au resurse suficiente, printre care şi capacitatea de a susţine posturi de Poliţie.

În aceeaşi conferinţă de presă, ministrul a fost întrebat despre revendicările autonomiste privind Ţinutul Secuiesc şi instituirea limbii maghiare ca limbă oficială.

"Nu sunt adeptul să li se pună căluşul în gură oamenilor, dar de aici şi până la a nu respecta Constituţia e un drum lung", a spus el, adăugând că "în statul naţional unitar român structurile MAI îşi fac datoria".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici