Blaga: Poliţiştii aveau de respectat nişte reguli, organizatorii marşului spontan vor răspunde legal

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a declarat, vineri, la Târgu Mureş, că poliţiştii care participă la protestul sindicatelor aveau de respectat nişte reguli, iar organizatorii marşului spontan vor răspunde legal.

36 afișări
Imaginea articolului Blaga: Poliţiştii aveau de respectat nişte reguli, organizatorii marşului spontan vor răspunde legal

Blaga: Poliţiştii aveau de respectat nişte reguli, organizatorii marşului spontan vor răspunde legal (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

"Ei aveau de respectat nişte reguli. Este prima manfestaţie la care se încalcă aceste reguli. Nu este nicio problemă, cei care au organizat marşul vor fi traşi la răspundere în faţa legii.

Întrebat ce ar putea face şeful statului în acest caz, Blaga a răspuns că nu este o problemă a preşedintelui.

Vasile Blaga a declarat, vineri, la Bistriţa, întrebat ce vrea să le spună poliţiştilor care au ieşit în stradă nemulţumiţi de diminuarea cu 25 la sută a salariilor, că salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici.

"Salariile în Poliţie nu sunt mari, dar comparativ cu restul bugetarilor nu sunt cele mai mici. Discutăm de venituri, nu de salarii. Eu îi rog să îşi facă datoria şi să îşi aducă aminte că anul trecut nu au avut plătit niciun drept şi am reuşit cu eforturi foarte mari ca să le plătesc drepturile de chirie pe care domnul Nica nu le plătise, al 13-lea salariu, drepturile de echipament, toate am reuşit să le plătesc. Încet, bazându-ne pe o creştere economică sănătoasă, vom reuşi să îndreptăm lucrurile şi să începem să asigurăm dotări ca şi cele din 2006. Nu ştiu ca cineva până la mine să mai fi cumpărat vreo maşină pentru Poliţie sau măcar să le repare pe cele pe care le-am cumpărat atunci", a spus Vasile Blaga.

Referitor la protestul din Capitală al poliţiştilor, Vasile Blaga a declarat că aceştia au dreptul să îşi manifeste nemulţumirile.

"Toţi colegii din sistemul de ordine publică trebuie să îşi facă datoria şi să asigure liniştea publică. Pe de altă parte, sunt liberi în conformitate cu legea şi în timpul liber să îşi manifeste nemulţumirile fiindcă sunt convins că au astfel de nemulţumiri fiindcă nimeni nu este fericit când îi sunt diminuate veniturile, numai că, pe de altă parte, am fost obligaţi să luăm aceste măsuri dure (...)", a spus Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici