Boagiu, constructorilor străini: În România trebuie să munciţi profesionist, dacă nu, vă duceţi înapoi

Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a făcut, joi, apel la constructorii străini care au contracte de infrastructură cu statul român să lucreze cu profesionalism, în caz contrar "să se ducă înapoi de unde au venit".

56 afișări
Imaginea articolului Boagiu, constructorilor străini: În România trebuie să munciţi profesionist, dacă nu, vă duceţi înapoi

Boagiu, constructorilor străini: În România trebuie să munciţi profesionist, dacă nu, vă duceţi înapoi (Imagine: Andreea Balurea/Mediafax Foto)

Anca Boagiu a participat, joi, la inaugurarea pasajului pestre calea ferată de la Ciochiuţa, judeţul Mehedinţi, a cărui construcţie a început în urmă cu aproximativ 20 de ani.

"Dacă discutăm despre pasaj există cauze tehnice care justifică modifcări de proiecte, dar lipsa de interes a constructorilor care ne-au obligat să reziliem contractele şi să le relicităm nu este o justificare", a spus Boagiu, referindu-se la întârzierea cu care s-au finalizat lucrările la calea ferată.

Pentru ca situaţia să nu se repete în alte cazuri, ministrul Transporturilor le-a adresat un avertisment constructorilor străini, spunându-le că în România trebuie să muncească "la fel de profesionist" ca la ei acasă.

"Dacă vrei să munceşti în România trebuie să munceşti la fel de profesionist cum o faci la tine acasă, dacă nu, terminalul cel nou de la Otopeni îi aşteaptă să se ducă înapoi de unde au venit şi poate îşi reamintesc ce înseamnă să lucrezi profesionist", a afirmat Anca Boagiu.

Iniţial, constructorul care a câştigat licitaţia pentru lucrările la pasajul peste calea ferată de la Ciochiuţa a fost firma greacă Proodeftiki, însă construcţia a fost întârziată de probleme din interiorul firmei, iar în octombrie 2005, Compania Naţională de Drumuri a încercat să rezilieze contractul.

Rezilierea s-a reuşit abia în iulie 2007, perioadă în care firma greacă a primit de la statul român 550.000 de euro, compensare pentru creşterea preţurilor de la începerea lucrărilor. Când s-a reziliat contractul, grecii executaseră doar 68 la sută din lucrările prevăzute în contract. Lucrările au fost întrerupte o perioadă de timp, fiind reluate în 2010, când noua licitaţie a fost câştigată de compania SCT Timişoara.

La inaugurarea pasajului de la Ciochiuţa au participat premierul Emil Boc, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, senatorul PDL de Mehedinţi Mihai Stănişoară, deputatul PDL Doina Chircu şi autorităţi judeţene.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici