Boc: Am stabilit împreună cu Sebastian Lăzăroiu priorităţile pe care MMFPS şi Guvernul le au

Premierul Emil Boc a declarat, după predarea portofoliului la Ministerul Muncii, că a stabilit cu noul ministru Sebastian Lăzăroiu priorităţile Guvernului, printre care continuarea acţiunilor de control privind munca la negru, politicile de ocupare şi implementarea Legii asistenţei sociale.

303 afișări
Imaginea articolului Boc: Am stabilit împreună cu Sebastian Lăzăroiu priorităţile pe care MMFPS şi Guvernul le au

Boc: Am stabilit împreună cu Sebastian Lăzăroiu priorităţile pe care MMFPS şi Guvernul le au (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Primul ministru a anunţat că a semnat protocolul de predare-primire a mandatului şi că începând de vineri Sebastian Lăzăroiu este noul ministru al Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale.

El a adăugat că a stabilit cu noul ministru al Muncii priorităţile ministerului şi implicit ale Guvernului, fiind vizate cinci direcţii prioritare, respectiv continuarea acţiunilor de control privind munca la negru, politicile de ocupare, implementarea Legii asistenţei sociale, absorbţia fondurilor prin POSDRU şi punerea în aplicare a Legii de dialog social.

În ce priveşte continuarea acţiunilor de control privind munca la negru, premierul Emil Boc a spus că l-a înştiinţat pe noul ministru al Muncii că joi a semnat deja pentru continuarea acestor activităţi la nivel teritorial.

"Domnul ministru m-a asigurat că va menţine aceste activităţi", a spus premierul.

Referitor la politicile de ocupare a forţei de muncă, Emil Boc a precizat că au în vedere proiecte de stimulare a firmelor care angajează şomeri sau tineri şi că aceste politici trebuie continuate şi ele.

Premierul a mai arătat că Legea asistenţei sociale adoptată în Guvern trebuie trecută prin Parlament, iar până la sfârşitul anului trebuie modificate peste 15 legi care să asigure punerea în aplicare a acestui act nromativ.

Primul ministru a făcut menţiunea că noua lege din domeniul asistenţei sociale încurajează munca şi nu diminează ajutorul celor care au nevoie, dar că acesta nu va mai fi acordat persoanelor care nu sunt îndreptăţite să îl primească.

În cazul Legii de dialog social, premierul Emil Boc a amintit că aceasta a fost adoptată prin asumarea răspunderii, dar că pentru punerea ei în aplicare este necesară continuarea dialogului social.

Premierul i-a mai spus noului ministru al Muncii că trebuie avute în vedere problemele de la Legea pensiilor, precum şi posibilitatea ca pensiile să crească din 2012, dacă acest lucru va fi posibil.

"Este un minister care are mult de lucru, dar unde rezultatele se pot vedea foarte repede. Îi doresc succes noului ministru", a încheiat premierul Emil Boc.

Şeful statului a semnat, vineri, la propunea premierului, decretul de numire a lui Lăzăroiu în funcţia de ministru al Muncii.

Fostul consilier prezidenţial Sebastian Lăzăroiu a depus apoi, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Muncii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici