Boc avertizează constructorii de pe Coridorul IV: Lucrările de slabă calitate vor fi respinse

Premierul Emil Boc le-a cerut constructorilor segmentelor de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean să respecte "întocmai" grafiul de execuţie şi cerinţele de calitate ale proiectelor, avertizându-i că nu vor fi acceptate lucrări sub standardele valabile din alte state membre ale Uniunii Europene.

252 afișări
Imaginea articolului Boc avertizează constructorii de pe Coridorul IV: Lucrările de slabă calitate vor fi respinse

Boc avertizează constructorii de pe Coridorul IV: Lucrările de slabă calitate vor fi respinse (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a semnat, vineri, cinci contracte pentru proiectarea şi execuţia unor segmente de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, valoarea totală a contractelor fiind de 692,68 milioane euro, cu TVA inclus.

La ceremonia de semnare a contractelor a participat şi premierul Emil Boc, care a felicitat ministerul de resort pentru deblocarea absorbţiei fondurilor europene pe componenta transporturi.

"Fiecare investiţie şi proiect european semnat şi implementat consolidează ieşirea României din recesiune şi aduce elemente serioase pentru creştere economică în acest an", a spus Boc.

El a arătat însă că este necesar ca şi procedurile de rambursare şi plăţi efective către beneficiari să fie accelerate.

Conform contractelor semnate vineri, asocierea româno-italiană Spedition UMB-Tehnostrade-Carena SpA Impresa di Costruzioni va proiecta şi executa primul lot de zece kilometri al sectorului de autostradă Timişoara-Lugoj, pentru 63,62 milioane euro. Atribuirea contractului a fost contestată de mai multe consorţii, formate din firme din România şi din străinătate.

Asocierea româno-portugheză Romstrade-Monteadriano Engenharia e Construcao-Donep Construct va proiecta şi executa primul lot şi drumul de legătură al tronsonului de autostradă Nădlac-Arad, pentru 115,8 milioane euro. Lotul al doilea al acestui segment va fi proiectat şi executat de compania germană Alpine Bau, valoarea contractului fiind de 124,45 milioane euro.

Consorţiul Tirrena Scavi-Societa Italiana per Condotte d'Acqua-Cossi Construzioni a câştigat proiectarea şi execuţia primului lot al autostrăzii Lugoj-Deva, contractul având o valoare de 205,9 milioane euro.

Ultimul contract semnat este pentru proiectarea şi execuţia celui de-al treilea lot al autostrăzii Orăştie-Sibiu. Contractul a fost semnat cu firma italiană Impregilo, pentru 182,91 milioane euro.

Cele două loturi ale autostrăzii Nădlac-Arad şi lotul 3 al autostrăzii Orăştie-Sibiu nu au fost contestate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici