Boc cere secretarilor de stat din CA şi AGA să îşi doneze indemnizaţia, ameninţându-i cu demiterea

Premierul Emil Boc a cerut secretarilor de stat şi consilierilor care reprezintă statul în companii cu capital minoritar de stat şi în instituţii financiare precum CEC şi Eximbank să îşi doneze indemnizaţia de participare la şedinţă, pentru şase luni, într-un fond de solidaritate socială.

23 afișări
Imaginea articolului Boc cere secretarilor de stat din CA şi AGA să îşi doneze indemnizaţia, ameninţându-i cu demiterea

Boc cere secretarilor de stat din CA şi AGA să îşi doneze indemnizaţia, ameninţându-i cu demiterea (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a solicitat totodată miniştrilor să îi schimbe din funcţie pe acei secretari de stat şi consilieri care refuză să îşi doneze indemnizaţia.

Solicitările au fost formulate în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Secretarii de stat sau consilierii care sunt membri în consilii de administraţie din companii unde statul este acţionar minoritar, ca şi la CEC şi Eximbank, să doneze toată indemnizaţia timp de şase luni, într-un fond de solidaritate. Cine nu vrea să fie schimbat de miniştri", a spus Boc.

El a amintit că indemnizaţia reprezentanţilor statului în companii controlate de Guvern a fost deja redusă la echivalentul a 1% din salariul unui secretar de stat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici