Boc: Dacă reforma educaţională se respectă, se vor găsi bani pentru majorarea salariilor

Premierul Emil Boc a declarat, sâmbătă, la Cluj, că în măsura în care reforma educaţională, bazată pe Pactul Naţional pentru Educaţie, va fi respectată, va exista posibilitatea găsirii unor sume pentru majorarea salariilor profesorilor.

17 afișări
Imaginea articolului Boc: Dacă reforma educaţională se respectă, se vor găsi bani pentru majorarea salariilor

Boc: Dacă reforma educaţională se respectă, se vor găsi bani pentru majorarea salariilor (Imagine: Bogdan Maran - Mediafax Foto)

Boc a declarat, pe scena Casei de Cultură a Studenţilor din Cluj-Napoca, că Guvernul nu îşi va uita angajamentele electorale luate.

"Ştim angajamentele electorale şi nu le uităm. Educaţia are 6 la sută din PIB şi în măsura în care reforma educaţională bazată pe pactul naţional din educaţie va fi respectată şi solicitările de acolo vor fi realizate, va exista posibilitatea unui spor pentru educaţie care se va regăsi în bani mai mulţi pentru profesori", a spus premierul.

Acesta a adăugat că, în primul rând, creşterea salarială îi va viza pe profesorii cu salarii mici, aflaţi "la baza piramidei", după care se va continua şi cu ceilalţi.

"Ministrul Educaţiei a fost mandatat să poarte aceste discuţii, să stabilească anumite criterii de performanţă, iar noi să onorăm ceea ce am spus, bani contra reformă", a afirmat premierul.

Guvernul a amânat cu o lună intrarea în vigoare a primei etape de majorare a salariilor pentru personalul din învăţământ, printr-o ordonanţă de urgenţă în care se stabileşte că o treime din creşterea de 28%, decisă de fostul Cabinet, va fi acordată la 1 aprilie, şi nu la 1 martie, cum era prevăzut.

 

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici