Boc: În discuţiile cu FMI nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, acesta rămâne la 6,8%

Premierul Emil Boc a declarat duminică în localitatea suceveană Zamostea, grav afectată de inundaţii, că în discuţiile cu Fondul Monetar Internaţional nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, ci România va trebui să se încadreze în cel deja stabilit cu Fondul, de 6,8 la sută.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: În discuţiile cu FMI nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, acesta rămâne la 6,8%

Boc: În discuţiile cu FMI nu s-a pus problema creşterii deficitului bugetar, acesta rămâne la 6,8% (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc a fost, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, unde a intrat în câteva case distruse sau avariate de inundaţii şi unde a stat de vorbă cu câţiva localnici, inspectând apoi malul Siretului, rupt de ape, după care s-a deplasat la Prefectura Suceava, unde are loc şedinţa Comitetului pentru Situaţii de urgenţă, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Boc a declarat că nu s-a discutat cu reprezentanţii FMI despre creşterea deficitului bugetar, România trebuind să se încadreze în deficitul deja stabilit cu Fondul, de 6,8 la sută.

Joi, la Suceava, ministrul Transporturilor Radu Berceanu declara că Guvernul ar putea cere FMI discutarea creşterii deficitului convenit, invocând forţa majoră, determinată de inundaţiile care au afectat România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici