Boc îşi explică prezenţa pe ninsoare la şantier: Nu se asfaltează pe zăpadă, dar se lucrează la şanţ

Premierul Boc şi-a explicat prezenţa pe şantierul autostrăzii Bucureşti-Braşov, tronsonul spre Ploieşti, pe fondul protestelor din ultimele zile şi în contextul avertizărilor meteo de ninsoare, arătând că infrastructura "nu are vacanţă" şi că pe ploaie sau zăpadă se poate lucra la şanţuri sau rigole.

279 afișări
Imaginea articolului Boc îşi explică prezenţa pe ninsoare la şantier: Nu se asfaltează pe zăpadă, dar se lucrează la şanţ

Emil Boc (Imagine: Raul Stef/Mediafax foto)

Împreună cu ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, premierul Emil Boc a inspectat, sâmbătă, tronsonul de autostradă Bucureşti-Ploieşti, parte a autostrăzii Bucureşti-Braşov, interesându-se de stadiul lucrărilor.

"Infrastructura nu are vacanţă. Doamna ministru (al Transporturilor-n.r.) a modificat actele legale care să permită constructorilor să lucreze atunci când vremea permite. La lucrări, nu înseamnă că se asfaltează pe ploaie sau pe zăpadă, dar înseamnă că se poate lucra la şanţuri, la rigole sau la alte lucrări de infrastructură aferente, astfel încât lucrările să fie finalizate", a spus Boc.

Întrebat de jurnalişti dacă efectuarea unei astfel de vizite pe autostradă este propice în contextul protestelor din ultimele zile, Boc a arătat că stabilitatea economică este importantă pentru fiecare român, deoarece de acest factor depinde plata salariilor şi a pensiilor.

Meteorologii au atenţionat că, de sâmbătă până duminică seara, la munte va ninge şi vântul va avea intensificări cu viteze de până la 90 de kilometri la oră, viscolind zăpada, iar în restul ţării vor fi precipitaţii mixte, temperaturile scăzute din timpul nopţii favorizând producerea poleiului.

Sâmbătă după-amiază vor fi precipitaţii mixte în Muntenia, Moldova şi Dobrogea, iar în a doua parte a nopţii de sâmbătă spre duminică şi pe parcursul zilei de duminică în vestul şi nord-vestul teritoriului. În aceste regiuni intensificările vântului vor fi trecătoare, iar temperaturile nocturne exclusiv negative vor favoriza producerea de polei sau gheţuş.

Sute de protestatari s-au adunat şi vineri seara, pentru a opta zi consecutiv, în Piaţa Universităţii din Bucureşti şi au continuat scandările împotriva clasei politice, în special a preşedintelui Traian Băsescu şi a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici