Boc nu a mai economisit niciun leu pe card din luna iunie, dar şi-a achitat toate ratele la maşină

Premierul Emil Boc nu a mai reuşit să economisească niciun leu în ultimele cinci luni, după ce de la preluarea mandatului de prim-ministru a strâns constant câte 5.000 lei în fiecare semestru, dar şi-a achitat integral ratele pentru maşina achiziţionată în leasing, cu un contract scadent în acest an

52 afișări
Imaginea articolului Boc nu a mai economisit niciun leu pe card din luna iunie, dar şi-a achitat toate ratele la maşină

Boc nu a mai economisit niciun leu pe card din luna iunie, dar şi-a achitat toate ratele la maşină (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ultima sa declaraţie de avere, semnată la 2 noiembrie, relevă că şeful Guvernului dispune pe cardurile bancare, cu valoarea la zi, de aceeaşi sumă ca în luna iunie, respectiv echivalentul a 70.000 lei.

Până în luna iunie 2010 inclusiv, premierul preciza, prin declaraţiile de avere depuse semestrial în calitate de prim-ministru, că a economisit până la 5.000 lei.

El a şi declarat în iulie 2009 că economiseşte pe card, în lei, iar când acumulează "o sumă", transferă banii într-un depozit bancar.

Şeful Executivului mai deţine depozite bancare la BCR (117.000 lei), Banca Transilvania (30.000 lei), BRD (36.000 lei), Bancpost (5.000 lei), la care se adaugă alte economii de 11.000 euro şi 2.449 dolari la ING, BRD şi Bancpost.

Noua declaraţie de avere a premierului nu indică nicio modificare a valorii la zi a conturilor bancare, dar nu mai face referire nici la contractul de leasing în valoare de 8.452 euro pentru un autoturism Peugeot, încheiat în 2007 şi scadent în 2010.

În ceea ce priveşte salariile, premierul se referă în noua declaraţie de avere doar la remuneraţia totală încasată în intervalul ianuarie-aprilie, de 24.736 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici