Boc: Revendicările sindicatelor pot fi rezolvate doar pe baza dialogului, nu prin violenţă

Problemele sindicatelor pot fi rezolvate doar pe baza dialogului şi nu prin violenţă, Guvernul încercând să soluţioneze măcar "o bună parte" din revendicările confederaţiilor sindicale, a declarat, vineri, premierul Emil Boc.

26 afișări
Imaginea articolului Boc: Revendicările sindicatelor pot fi rezolvate doar pe baza dialogului, nu prin violenţă

Boc: Revendicările sindicatelor pot fi rezolvate doar pe baza dialogului, nu prin violenţă (Imagine din arhivă; Adrian Cojocaru/Mediafax Foto)

"Eu sper că în orice sistem de drept violenţa este în afara oricărei discuţii. Dialogul este în permanenţă, soluţiile se pot găsi doar stând la aceeaşi masă şi niciodată nu vor fi rezultatul violenţei, pentru că acest lucru este departe de gândul oricărui om normal din această ţară. Am spus de fiecare dată că dialogul nu se va opri niciodată, ci va continua pe toate palierele şi sunt convins că, prin dialog, suntem în măsură să soluţionăm cea mai mare parte a problemor pe care le avem. Poate nu toate, dar o bună parte le putem rezolva prin dialog", a spus Boc.

El a apreciat că, aşa cum tot prin dialog au fost găsite soluţii în sănătate când a apărut criza banilor din sistem, şi în alte domenii, dacă există "bună credinţă", pot fi rezolvate problemele.

Premierul Emil Boc s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii confederaţiilor sindicale şi le-a propus instituirea unui moratoriu social pe o perioadă determinată, timp în care toţi partenerii sociali ar trebui să lucreze la elaborarea unei agende comune privind salariul minim şi legea salarizării.

Premierul s-a arătat îngrijorat de suprapunerea crizei politice actuale, a crizei economice şi a celei sociale pe care o vor genera protestele programate în cursul saptamânii viitoare.

Preşedintele BNS, Dumitru Costin, a declarat la finalul întâlnirii de la Guvern că sindicatele bugetare afiliate la Blocul Naţional Sindical vor participa la acţiunile programate săptămâna viitoare.

Sindicaliştii BNS din sistemul bugetar vor participa atât luni, 5 octombrie 2009, la acţiunile stabilite de alianţă, cât şi la mitingul confederaţiilor de miercuri, 7 octombrie 2009. În ce priveşte propunerea premierului referitoare la moratoriu, Biroul Executiv al Blocului National Sindical va lua în discuţie acest subiect şi va formula un punct de vedere în cel mai scurt timp posibil, potrivit liderului BNS.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici