Boc: Salariile din agenţii guvernamentale vor fi calculate la un nivel decent

Veniturile agenţiilor guvernamentale vor fi vărsate la buget, iar fondul de salarii va fi stabilit de Guvern, astfel încât remuneraţia unor şoferi şi directori directori din aceste structuri, calculate la sume cuprinse între 4.100 şi 17.600 lei, să fie aduse la un nivel decent, a declarat premierul Emil Boc.

83 afișări
Imaginea articolului Boc: Salariile din agenţii guvernamentale vor fi calculate la un nivel decent

Boc: Salariile din agenţii guvernamentale vor fi calculate la un nivel decent

El a arătat că, în prezent, salariile din agenţiile guvernamentale sunt negociate între consiliul de administraţie şi conducere.

"Există agenţii guvernamentale unde încă nu se simte niciun fel de criză, iar salariul conducătorului auto este de 41 milioane lei vechi, iar cel al unui director, nu şeful agenţiei, este de 176 milioane lei vechi. Aici vom lua acele decizii pentru ca lucrurile să fie aduse sub control, iar salarizarea să fie decentă pe măsura muncii pe care o prestează", a spus Boc.

Şeful Guvernului a arătat că astfel de situaţii sunt înregistrate în principal la agenţii cu statut de monopol, nominalizând în acest sens Inspectoratul de Stat în Construcţii sau Agenţia de Cadastru.

"Ele pun taxele prin lege, ele încasează, ele cheltuiesc. Aici va trebui să găsim o formulă, iar juriştii lucrează la o formulă, pentru ca veniturile anumitor agenţii să se facă venit la bugetul de stat, după care să primească pentru plata salariilor, la fel ca ceilaţi bugetari, salarii corespunzătoare, decente şi care să respecte cadrul legal. Nu este foarte uşor din punct de vedere legal, sunt contracte de muncă legale care prevăd o sumedie de prime, sporuri, bonusuri şi care trebuie rediscutate într-un cadrul legal", a spus Boc.

Boc a arătat că se va întâlni vineri, sâmbătă şi dumincă cu fiecare ministru care are în subordine structuri şi agenţii guvernamentale pentru a reglementa cadrul legal şi a definitiva proiectul de reducere a numărului de agenţii până la jumătatea lunii august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici