Boc: Voi fi garantul speranţei românilor că anul 2009 nu va fi aşa de rău

Premierul Emil Boc a declarat, la Cluj Napoca, la trecerea dintre ani, că va fi garantul speranţei românilor că anul 2009 va fi unul care va fi trecut cu bine, iar românii vor fi solidari şi vor da dovadă de responsabilitate.

26 afișări
Imaginea articolului Boc: Voi fi garantul speranţei românilor că anul 2009 nu va fi aşa de rău

Boc: Voi fi garantul speranţei românilor că anul 2009 nu va fi aşa de rău (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a declarat, în mesajul de Anul Nou adresat clujenilor de pe scena amplasată în Piaţa Avram Iancu din municipiu că românii care se simt vulnerabili din cauza crizei economice nu vor fi uitaţi de guvernanţi.

"Vreau să fiu un garant al speranţei românilor că anul 2009 nu va fi aşa de rău cum se anunţă în lume şi va fi un an pe care împreună, solidari, cu responsabilitate, îl vom trece cu bine. Voi fi garantul ca această speranţă a românilor să nu moară", a spus Boc.

Primul ministru a urcat pe scenă şi s-a adresat clujenilor şi românilor cu cinci minute înainte de miezul nopţii, dupa care a numărat cu aceştia ultimele secunde ale anului 2008.

Boc le-a transmis ca "cele bune să se adune şi cele rele să se spele", atrăgând atenţia că anul 2009 va fi un an poate puţin mai dificil decât cei de până acum.

"Ştiu că foarte mulţi dintre dumneavoastră aveţi ingrijorări, dar şi foarte multe speranţe. Vă îngrijorează poate locurile de muncă, poate creditul pe care nu-l puteţi plăti sau că firmele unde lucraţi nu au comenzi ca anul trecut. Vreau să vă asigur că în România în acest moment există guvernanţi responsabili, iar ei trebuie sa fie garanţia speranţei românilor că putem duce şi ieşi şi în 2009 cu aceste greutăţi economice care se anunţă", a afirmat Emil Boc.

Premierul a dat asigurări că actualul Executiv va încerca să menţină locurile de muncă existente şi să creeze altele noi, urmând să fie preocupat şi de atragerea fondurilor europene, de circa 30 de miliarde de euro.

"Prin responsabilitate, solidaritate şi inţelegere vom depăşi acest moment mai dificil care ne aşteaptă", a mentionat Boc.

In finalul mesajului său, primul ministru a mulţumit clujenilor spunând că nu ar fi ajuns unde este astăzi fără sprijinul lor şi a promis că nu va uita Clujul.

"Nu vă voi uita niciodată. Clujul va fi printre priorităţile mele şi va ramâne mereu in sufletul meu", a spus Boc.

După intrarea in noul an, premierul, însoţit de liderii PDL Cluj şi de alte oficialităţi locale, a asistat la un foc de artificii care a durat 15 minute, urmat de concertul susţinut de cântăreaţa britanică Samantha Fox.

În jurul orei 00.30, premierul a părăsit Piaţa Avram Iancu, alături de soţia sa, Oana, şi de fiicele lor, Cezara si Patricia.

Citeşte şi:

Anul Nou, în jurul lumii

Emil Boc a sosit în Piaţa Avram Iancu pentru a petrece Revelionul

Băsescu: Instituţiile statului au capacitatea de a face ca în 2009 să trăim mai bine

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici