Bode, despre scandalul carantinării Timişoarei ”Soluţia va fi dată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să decidă asupra măsurilor de aplicat în Timişoara.
  • Oraşul a intrat iniţial în carantină, la o rată de infectare de 7 la mie, iar la peste 8 la mie a ieşit, a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode.
241 afișări
Imaginea articolului Bode, despre scandalul carantinării Timişoarei  ”Soluţia va fi dată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”

Bode: Soluţia pentru Timişoara va fi dată de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă urmează să decidă asupra măsurilor de aplicat în Timişoara, după ce oraşul a intrat iniţial în carantină, la o rată de infectare de 7 la mie, iar la peste 8 la mie a ieşit, declară ministrul de Interne, Lucian Bode. 

Întrebat, luni, în baza cărei legi a decis Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă carantina în Timişoara, Bode a amintit că în Timiş, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş a luat decizia de a carantina Timişoara şi localităţile limitrofe în baza unei analize la care a contribuit decisiv şi rata de infectare, atunci de peste 7 la mie, hotărârea fiind validată la nivel naţional.

Acelaşi Comitet Judeţean a luat apoi decizia ieşirii din carantină, în condiţiile în care rata de infectare era de peste 8 la mia de locuitori.

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a luat o decizie tranzitorie pentru 72 de ore, până la momentul în care Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă va lua o hotărâre, care este suverană şi este cu putere peste Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă în ceea ce priveşte carantinarea Timişoarei şi a localităţilor limitrofe. Noi vorbim despre 11 judeţe cu 32 de localităţi care se află în acest moment în carantină, nu doar Timişoara. Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă în această săptămână, cel mai probabil mâine sau poimâine, va lua o hotărâre în ceea ce priveşte Timişoara”, a spus Bode.

Bode a vorbit şi despre disensiunile dintre autorităţile locale, ministrul de Interne afirmând că „normal ar fi să nu existe astfel de situaţii” şi normal ar fi să existe un dialog între local şi naţional.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici