Borbely: Salariile la ANL au crescut cu 39% în 2005-2008, majorarea de 4,4 ori este "o neatenţie"

Salariile angajaţilor Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe (ANL) au crescut cu 39% în intervalul 2005-2008 şi referirea la o majorare de 4,4 ori a salariilor, inclusă în materialul prezentat de preşedintele Traian Băsescu, este "o neatenţie" a autorilor, susţine ministrul Dezvoltării, Laszlo Borbely.

29 afișări
Imaginea articolului Borbely: Salariile la ANL au crescut cu 39% în 2005-2008, majorarea de 4,4 ori este "o neatenţie"

Borbely: Salariile la ANL au crescut cu 39% în 2005-2008, majorarea de 4,4 ori este "o neatenţie"

"Am avut o discuţie ieri (marţi, n.r.) seară şi am spus la presedinţie că a fost o neatenţie din partea celor care au făcut acel material", a afirmat Borbely într-o conferinţă de presă.

Băsescu a acuzat, marţi seara, Guvernul de lipsă de onestitate, susţinând că, deşi se opune majorării salariilor profesorilor, pe masa şefului statului s-au aflat o Ordonanţă de majorare a salariilor managerilor de spitale, precum şi una care mărea de 4,4 ori salariile în ANL.

Borbely susţine că de fapt ordonanţa respectivă a condus la o majorare a salariilor cu doar 12%, astfel încât creşterea acestora, din 2005 până în prezent, este de 39%.

Ministrul a menţionat că ANL este o agenţie care "se gospodăreşte" din venituri proprii şi beneficiază de o lege specială, care prevede actualizarea salariilor în funcţie de inflaţie.

Totodată, ministrul a afirmat că directorul general al agenţiei are un venit net, inclusiv toate sporurile şi vechimea, de circa 4.500 de lei.

El a mai afirmat că cei care lucrează cu fonduri europene pot avea sporuri de 75% la salariu, dispoziţie care este prevăzută în legislaţia din 2006, şi este valabilă pentru toate ministerele.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici