Video Braşov: Intervenţie a salvamontiştilor pentru recuperarea unor turişti

Un grup de 30 de turişti au fost recuperaţi, duminică seara, în jurul orei 22.00, de către salvamontişti, poliţişti şi jandarmi, după ce s-au blocat pe un drum forestier ce duce spre complexul Sâmbăta.

1 afișare

Din cauza ploilor abundente din ultimele 24 de ore, turiştii s-au blocat pe un drum forestier care porneşte de la Complexul Sâmbăta spre cabana turistică Sâmbăta şi nu au mai putut coborî. Ei s-au adăpostit la un refugiu, la cabana Sâmbăta, şi au chemat ajutoare.

În grup se aflau şi trei copii cu vârste între cinci şi nouă ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Prefecturii Braşov, Dana Mierea.

"O echipă de jandarmi, poliţişti şi salvamontişti i-au găsit pe cei 30 de turişti în jurul orei 22.00, după aproape două ore de căutări", a declarat Dana Mierea.

Turiştii se află în afara oricărui pericol. Ei au fost aşteptaţi la Mănăstirea Sâmbăta, de unde prefectul judeţului, Adriana Donţu, împreună cu conducerea mănăstirii, au identificat soluţii pentru a le asigura cazare, hrană şi haine.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici