Cod ROŞU de inundaţii pe râuri din două judeţe. Cod portocaliu şi GALBEN în jumătate de ţară/ Drum blocat în Argeş, după ce un iaz s-a revărsat

Bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare din judeţele Harghita şi Braşov intră de marţi până la miezul nopţii sub cod roşu de inundaţii, conform unei alte avertizări emise de Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor (INHGA).

2458 afișări
Imaginea articolului Cod ROŞU de inundaţii pe râuri din două judeţe. Cod portocaliu şi GALBEN în jumătate de ţară/ Drum blocat în Argeş, după ce un iaz s-a revărsat

BREAKING: Cod PORTOCALIU de inundaţii în trei judeţe. Cod GALBEN în jumătate de ţară/ Drum blocat în Argeş, în apropierea unui post de poliţie, după ce un iaz s-a revărsat

”Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate, a cedării apei din stratul de zăpadă şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu efecte de inundaţii şi creşteri rapide de debite şi niveluri cu depăşiri ale cotelor de pericol în bazinele hidrografice Homorodul Mic şi Homorodul Mare, judeţele Harghita şi Braşov”, se arată în avertizarea emisă marţi.

Tot marţi, hidrologii au emis o avertizare cod portocaliu de inundaţii, valabil marţi de la ora 14.40 până miercuri, la ora 10.00, fiind vizate râuri din judeţele Harghita, Covasna şi Braşov.

Totodată, a fost instituit cod galben de inundaţii pe râuri din judeţele Harghita, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Sibiu, Alba, Mehedinţi, Dolj şi Olt până miercuri la ora 9.00, Teleorman, Argeş, Dâmboviţa, Giurgiu şi Prahova până miercuri la ora 12.00, Covasna, Braşov, Buzău, Suceava, Neamţ, Bacău, Vrancea, Botoşani, Iaşi, Vaslui şi Galaţi până miercuri seara.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o informare meteo de ploi moderate cantitativ şi averse în jumătatea de vest a ţării şi în regiunile estice, sudice şi centrale, valabilă până miercuri dimineaţa.

Informarea meteorologică a intrat în vigoare luni la ora 16.00 şi expiră pe 14 martie, la ora 8.00

Drum judeţean blocat în Argeş, în apropierea unui post de poliţie, după ce un iaz s-a revărsat

Un drum judeţean din judeţul Argeş, situat în apropierea unui post de poliţie, este blocat după ce un iaz s-a revărsat. Pompierii din Argeş intervin în 9 localităţi afectate de inundaţii, în timp ce cei din Dâmboviţa eliberează, pe lângă alte intervenţii, o cale de acces către cinci gospodării.

Zeci de gospodării şi case din nouă localităţi ale judeţului Argeş au fost inundate, marţi, în urma ploilor torenţiale.

Potrivit Poliţiei Argeş, la ora transmiterii acestei ştiri, în zona Bradu, DJ659, în apropierea postului de poliţie, un heleşteu s-a revărsat şi a acoperit drumul.

”Traficul este blocat total şi a fost deviat pe o rută ocolitoare”, arată Poliţia Argeş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Argeş, Mădălina Epure, a declarat că pompierii intervin în 9 localităţi, unde, în urma ploilor torenţiale, au fost inundate 27 de gospodării şi 11 case.

”Intervenim cu 8 autospeciale, 7 motopompe şi 32 de pompieri”, a declarat Epure.

Şi în Dâmboviţa, în urma precipitaţiilor, pompierii au fost solicitaţi să intervină Gura Foii, Moreni, Gemenea, Priseaca sau Doiceşti unde mai multe locuinţe, străzi şi curţi au fost inundate. Detaşamentul Găeşti a intervenit în Gura Foii pentru decolmatarea unui podeţ, pentru eliberarea unei căi de acces către cinci gospodării.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici