Tudorel Toader anunţă OUG pentru cei care au fost condamnaţi de completele nelegal constituite/ Primele reacţii politice. USR: Dragnea scapă de condamnarea în dosarul Referendumul

Ministrul Justiţiei Tudorel Toader a anunţa duminică faptul că ministerul a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

9647 afișări
Imaginea articolului Tudorel Toader anunţă OUG pentru cei care au fost condamnaţi de completele nelegal constituite/ Primele reacţii politice. USR: Dragnea scapă de condamnarea în dosarul Referendumul

Continuare din pagina 1

Liderul liberal a adăugat că PSD are obsesia amnistiei şi graţierii, iar pentru că nu au reuşit să emită o astfel de OUG acum caută diferite forme de graţieri şi amnistii.

„De 7 ani de zile PSD are obsesia legii aministiei şi graţierii. Nereuşind să dea o lege a amnistiei şi graţierii, au declaşant toate procedurile posibile pentru a da diferite forme de graţieri şi de amnistii. De la recursul compensatoriu, în care au scos 14.000 de deţinuţi pe stradă, punând în pericol viaţa, integritatea şi proprietatea privată a fiecărui cetăţean român, până la proiectul de lege atacat de noi la CCR privind desecretizarea tuturor actelor emise în baza deciziei CSAT din 2005 şi până la toate falsele conflicte de natură constituţională declanşate pe diferite teme, sunt disperaţi să îşi scape infractorii de pedeapsă”, a completat preşedintele PNL.

Deputat PMP, despre OUG a lui Toader: Pentru a scăpa de puşcărie, Liviu Dragnea dă foc României!

Deputatul PMP Marius Paşcan a afirmat, pe Facebook, că OUG anunţată de Tudorel Toader pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite este cu dedicaţie pentru Liviu Dragnea care „pentru scăpa de puşcărie, dă foc României”.

„Săriţi, oameni buni! La doi ani de la mârşăvia care a scos România în stradă, cu privire la promovarea OUG 13 pentru modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală, în scopul asigurării condiţiilor pentru punerea în libertate şi la adăpostul legii a politicienilor infractori, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a detonat duminică „bomba” serii. A transmis public că Guvernul va adopta curând o ordonanţă de urgenţă care, finalmente, anulează toate sentinţele, începând cu anul 2014, care au fost stabilite de completurile de 5 judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie”, a scris Marius Paşcan, duminică pe Facebook.

Acesta a mai spus că ordonanţa de urgenţă pregătită de Ministerul Justiţiei este un act normativ pentru amnistie şi graţiere mascate.

„Această ordonanţă cu dedicaţie este menită să-l facă scăpat pe Liviu Dragnea de condamnarea în dosarul Referendumul, precum şi pe alţi câteva sute de acoliţi şi infractori deja condamnaţi definitiv de ÎCCJ. Această nouă OUG este de fapt un act normativ pentru o amnistie şi graţiere mascate. Pentru a scăpa de puşcărie, Liviu Dragnea dă foc României! Nu-l interesează poziţia actuală delicată a României, aflată la preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, nici decredibilizarea irevocabilă a ţării în raport cu partenerii săi europeni, nici efectele grave generate de recursul compensatoriu, care oricum a adus pe străzi infractori periculoşi… Nu contează nimic, oameni buni, Dragnea (PSD), Tăriceanu (ALDE), Kelemen Hunor (UDMR) şi şleahta de politicieni cu grave probleme penale trebuie cumva salvaţi, trebuie să scape cu averile dobândite fraudulos intacte. Săriţi!!!”, a conchis Paşcan.

Reacţia deputatului PMP vine după anunţul făcut de Tudorel Toader, duminică la România Tv, şi anume că ministerul Justiţiei a pregătit o ordonanţă de urgenţă pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite.

Toader a adăugat că cel mai probabil varianta OUG va fi aleasă şi în cazul doarelor construite în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI, dar în acest caz aşteaptă motivarea Curţii Constituţionale.

CCR a admis, în 16 ianuarie, sesizarea Camerei Deputaţilor referitoare la existenţa unui conflict între Parlament şi Ministerul Public care prevede, printre altele, că efectele protocoalelor continuă să se producă, chiar şi după denunţarea lor.

Astfel, Curtea Constituţională a anunţat că parchetele şi instanţele judecătoreşti sunt cele care vor stabili dacă a fost încălcată legea prin depăşirea competenţelor, în cazul dosarelor care au la bază acte efectuate în baza protocoalelor secrete dintre Ministerul Public şi SRI.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici