Britanicii nu vor avea bere câteva zile. Livrările vor fi perturbate din cauza unei greve a şoferilor

Aproximativ 1.000 de şoferi GXO din Marea Britanie vor intra în grevă timp de cinci zile la sfârşitul acestei luni, în cadrul unei dispute legate de salarii, a anunţat marţi sindicatul Unite, avertizând că vor fi perturbate livrările de bere.

322 afișări
Imaginea articolului Britanicii nu vor avea bere câteva zile. Livrările vor fi perturbate din cauza unei greve a şoferilor

Grevele, în perioada 31 octombrie - 4 noiembrie, vor avea un impact asupra livrărilor de bere către pub-urile şi localurile aprovizionate de marile fabrici de bere, inclusiv Heineken, Stonegate, Admiral Taverns şi Shepherd Neame, a declarat Unite, adăugând că şoferii GXO efectuează aproximativ 40% din livrările de bere din Marea Britanie, notează Reuters.

De asemenea, şoferii nu vor mai lucra ore suplimentare de pe 24 octombrie.

Unite a declarat că muncitorii au respins o ofertă salarială de 5% şi că GXO a cerut o reducere a indemnizaţiei de boală.

"Orice întrerupere a livrărilor de bere din Marea Britanie este în întregime rezultatul lăcomiei GXO", a declarat Joe Clarke, reprezentant al Unite pentru alimentaţie, băuturi şi agricultură, Joe Clarke. "Trebuie să se întoarcă la masa negocierilor cu o ofertă pe care membrii noştri să o poată accepta".

Un purtător de cuvânt al GXO a declarat că oferta companiei de logistică cu sediul în SUA a fost "semnificativ peste" 5% şi nu a avut impact asupra indemnizaţiilor de boală.

"Suntem extrem de dezamăgiţi de faptul că sindicatul a respins propunerea noastră, care este foarte competitivă şi urmează unei creşteri salariale anuale peste inflaţie anul trecut".

GXO a declarat că are planuri pentru a minimiza orice impact asupra clienţilor în cazul unei greve.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici