Bucureşti: Membrii unei reţele specializate în furturi de şi din bancomate, prinşi de poliţişti

Mai multe persoane acuzate de furturi de şi din bancomate, constituite într-o grupare infracţională, au fost prinse de poliţiştii bucureşteni, joi dimineaţă, a declarat pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan.

4 afișări
Imaginea articolului Bucureşti: Membrii unei reţele specializate în furturi de şi din bancomate, prinşi de poliţişti

Bucureşti: Membrii unei reţele specializate în furturi de şi din bancomate, prinşi de poliţişti

Poliţiştii au descoperit mai multe arme şi bunuri furate la locaţiile percheziţionate în cazul celor zece persoane persoane acuzate de furturi de şi din bancomate, audiate, joi, de poliţiştii bucureşteni.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la cele zece locaţii percheziţionate au fost găsite două pistoale cu bile, două pistoale cu gaze, patru cartuşe de calibrul 9 milimetri, mai multe săbii, precum şi bunuri furate.

"La sediul Poliţiei Capitalei au fost aduse şi trei autoturisme - două Audi şi un Volkswagen Touareg. Unul dintre acestea a fost folosit la comiterea de infracţiuni, iar de celelalte două este nevoie în timpul cercetărilor", a explicat comisarul Christian Ciocan.

Poliţişti de la Serviciul de Investigaţii Criminale sunt încă pe teren pentru continuarea anchetei.

Comisarul Ciocan a precizat că reţeaua era formată din aproximativ zece membri, până în prezent stabilindu-se că aceştia sunt vinovaţi pentru furtul bancomatului de la o bancă din cartierul Crângaşi, la sfârşitul anului trecut şi de mai multe furturi de şi din bancomate, din judeţele limitrofe Capitalei.

În noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie 2007, cinci bărbaţi care au furat un bancomat de pe holul unei bănci din sectorul 6 al Capitalei şi în care se aflau 80.000 de lei. Membrii bandei au acoperit camerele de supraveghere video, au deschis uşa băncii, şi, în mai puţin de cinci minute, au luat bancomatul aflat în holul băncii şi au fugit. Bancomatul a fost găsit gol, în Lacul Morii, în apropiera locului unde a avut loc jaful.

În ziua următoare a avut loc o tentativă similară, când trei bărbaţi care au încercat să fure cutia de valori dintr-un bancomat aparţinând filialei unei bănci din sectorul 1 al Capitalei. Membrii bandei, care aveau feţele acoperite, au fugit în momentul în care au forţat aparatul, iar alarma s-a declanşat.

Comisarul Ciocan a apreciat că valoarea a prejudiciului produs de reţea este foarte mare, dar nu poate fi oferită o cifră exactă decât după încheierea cercetărilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici