Video Bucureşti: Noul sediu pentru eliberări permise auto, funcţional din 5 mai

Timpul de aşteptare pentru înmatricularea maşinilor sau obţinerea permiselor de conducere va fi redus, pentru şoferii din Bucureşti şi Ilfov, începând cu data de 5 mai, prin preluarea acestor activităţi de un nou centru administrativ, potrivit ministrului Internelor Cristian David.

2804 afișări

Centrul administrativ pentru producerea şi valorificarea plăcilor cu numere de înmatriculare, evidenţa vehiculelor, permise de conducere şi examinare auto a fost inaugurat, joi, în prezenţa ministrului Internelor şi Reformei Administrative, Cristian David, a secretarului de stat pentru relaţia cu prefecturile, Paul Dobre, şi a Prefectului Capitalei, Cătălin Deaconescu.

"Nu cred că sunt cuvinte mari când spunem că este o «zestre europeană»", a precizat ministrul Cristian David, explicând că dotările centrului românesc sunt mai bune decât ale celor din alte ţări ale Uniunii Europene.

Ministrul David a mai spus că dotările materiale ale centrului vor contribui "la reducerea faptelor de corupţie", majoritatea operaţiunilor fiind computerizate.

În acelaşi sediu vor funcţiona, pe lângă Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor, şi serviciile unde bucureştenii şi ilfovenii vor putea înmatricula maşini sau obţine permise de conducere.

"Pentru toţi cei care au trăit în Bucureşti «trauma Udrişte», marcăm cu acest moment apusul epocii de tristă amintire din sediul din Udrişte, care multora le-a dat coşmaruri, după ce au stat la cozi interminabile. Astăzi, aceleaşi probleme pot fi rezolvate în aproximativ două ore", a explicat ministrul David.

Secretarul de stat pentru relaţia cu prefecturile, Paul Dobre, a explicat că sediul a fost construit din veniturile MIRA, "provenite din fabricarea plăcilor auto".

Noul centru va deveni operaţional de la data de 5 mai, când va fi încheiat transferul de personal şi materiale din vechiul sediu.

În prezent sunt operaţionale 18 spaţii de acest gen în Maramureş, Bacău, Vaslui, Harghita, Alba, Galaţi, Caraş Severin, Timiş, Mehedinţi, Argeş, Constanţa, Călăraşi, Ialomiţa, Giurgiu, Gorj, Neamţ, Bistriţa Năsăud, iar alte patru, în judeţele Botoşani, Iaşi, Dolj şi Olt, vor fi finalizate în 2008.

Noul sediu are 12.099 de metri pătraţi, cinci etaje şi a costat 55.100.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici