Buda: Borbely şi-a exprimat opinia şi a lăsat la aprecierea parlamentarilor votul în cazul său

Preşedintele Comisiei Juridice a Camerei Deputaţilor, Daniel Buda, a declarat, marţi, după votul favorabil în cazul fostului ministru Laszlo Borbely, că acesta şi-a expus punctul de vedere şi a lăsat la aprecierea parlamentarilor cum vor vota.

41 afișări
Imaginea articolului Buda: Borbely şi-a exprimat opinia şi a lăsat la aprecierea parlamentarilor votul în cazul său

Laszlo Borbely (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

"Domnul Borbely a expus starea de fapt, şi-a expus punctul de vedere al domniei sale vizavi de această situaţie şi a lăsat la aprecierea colegilor parlamentari să decidă asupra felului în care vor vota", a afirmat Buda.

El a adăugat că Laszlo Borbely a venit la Comisie însoţit de avocatul Gheorghe Mateuţ, care a luat cuvântul. "Există această posibilitate procedurală să vină cu avocatul său", a precizat Buda.

Parlamentatul a adăugat că întotdeauna parlamentarii PDL au spus că justiţia se face în faţa instanţei de judecată şi nu în Parlament şi că el nu este în măsură să se pronunţe asupra vinovăţiei sau nevinovăţiei unei persoane.

"Eu nu sunt în măsură să mă pronunţ asupra vinovăţiei sau vinovăţiei unei persoanle, instanţa de judecată este îndrituită să se pronunţe, nu noi, parlamentarii", a mai spus Daniel Buda.

Preşedintele Comisiei juridice Daniel Buda a precizat că va înainta în cursul zilei de marţi plenului Camerei Deputaţilor raportul favorabil cererii de începere a urmăririi penale a lui Laszlo Borbely şi că nu ştie când va avea loc şedinţa de plen pe această temă.

Plenul este cel în drept să solicite începerea urmăririi penale faţă de Laszlo Borbely, a adăugat Buda.

Comisia juridică a decis, marţi, cu 7 voturi pentru şi 3 împotrivă, să întocmească un raport favorabil solicitării de începere a urmăririi penale a lui Laszlo Borbely, a anunţat Daniel Buda.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici