Cadouri inedite de sărbători. Locuitorii acestui oraş din România au adoptat câini şi pisici de la un adăpost pentru animalele

Mimi, Felix, Bombonel şi Police au casă nouă de sărbători. Este vorba despre câteva animale de la un adăpost pentru câinii şi pisicile fără stăpân care au fost adoptate de gălăţeni în timpul sărbătorilor de iarnă.

579 afișări
Imaginea articolului Cadouri inedite de sărbători. Locuitorii acestui oraş din România au adoptat câini şi pisici de la un adăpost pentru animalele

Cadouri inedite de sărbători. Gălăţenii au adoptat câini şi pisici de la un adăpost pentru animalele

Reprezentanţii padocului din Galaţi spun că înainte de Crăciun şi de Anul Nou creşte numărul adopţiilor deoarece oamenii vor să facă fapte bune şi cadouri suprinzătoare celor dragi.

Gălăţenii au venit la adăpostul pentru animale fără stăpân situat la ieşirea din oraş şi au adoptat câini şi pisici cu poveşti impresionante. Căţeluşa Mimi, de exemplu, stă de 11 ani la adăpost, iar de acum încolo va fi prietena unei fete cu autism.

„Eu am venit ca voluntar la adăpostul de animale. Aici am întâlnit-o pe căţeluşa Mimi, este o bătrânică. Fetiţa mea are autism şi la început îi era frică de căţei. A cunoscut–o pe Mimi şi această teamă a dispărut. E ca o terapie pentru ea, socializează foarte bine. Aşa că i-am dăruit un cadou de sărbători fetiţei, iar acestui animal căldură pentru zilele care le mai are”, povesteşte Ana Tătaru, mama fetei care a adoptat-o pe Mimi.

De sărbători, casă nouă şi-au găsit şi câteva pisici. Felix este un motan de doar câteva luni care a ajuns la spitalul animalelor fără stăpân după ce a fost lovit de o maşină. „Felix a fost îngrijit şi tratat la spitalul animalelor fără stăpân, iar acum este perfect sănătos. Ne bucurăm tare mult că şi-a găsit o familie de sărbători, că va primi dragostea şi căldura de care are nevoie. Este un pisoi norocos”, a declarat pentru MEDIAFAX Lilu Gal, asistent veterinar la Spitalul animalelor fără stăpân.

Motanul Felix a fost adoptat de un tânăr care a spus că îl consideră un nou membru al familiei sale.

„M-am gândit că avem nevoie de un membru nou în familie, acasă mai avem o pisică. Şi cred că se vor înţelege bine, îi va fi mult mai bine decât aici. Eu sunt un iubitor de animale, le-aş adopta pe toate dacă aş putea”, a spus Alexandru Baştea.

Familia Necula din Galaţi a adoptat doi câini de la padocul animalelor fără stăpân. A aflat despre Bombonel şi Police în urma unei postări pe Facebook şi a mers la adăpostul de animale să-i întâlnească. Familia mai are o pisică, adoptată şi ea tot de la padoc. Deşi se cunosc de câteva zile, câinii Bombonel şi Police şi pisica Miţirichi aleargă prin casă şi se joacă împreună cu copiii familiei.

„Despre Bombonel am aflat de pe pagina de Facebook a asociaţiei pentru protecţia animalelor. Are patru anişori, avea ochii trişti şi m-a impresionat. Am mers la padoc să–l luăm acasă. Când l-am luat, nu suporta nici măcar să-l atingi, am încercat să-l iau de lăbuţe, îşi trăgea lăbuţele, acum ne pupăm, ne luăm în braţe, doarme la spatele meu. Tot la padoc l-am întâlnit şi pe Police, are doar câteva luni, a fost dragoste la prima vedere.... Sunt fericiţi acum, se joacă cu copiii, cu pisica, ne alergăm prin casă. Casa s-a umplut, vreau să vă spun că e o nebunie, nu mai e linişte. S-au împrietenit şi cu pisica, i-a responsabilizat şi pe copii, unul se ocupă cu mâncarea, unul îi scoate afară la plimbare. Animalele te îmblânzesc în vremurile astea urâte şi triste. Chiar ne bucurăm, râdem toată ziua”, a povestit Elena Necula.

Reprezentanţii adăpostului îi încurajează pe gălăţeni să adopte câini şi pisici şi spun că prezenţa unui animal în casă îi schimbă viaţa proprietarului.

„Apreciem faptul că în perioada sărbătorilor oamenii cu suflet se gândesc la animalele de la padoc şi vin şi adoptă, le oferă un cămin. Ne dorim să aibă parte de un asemenea cadou ca cât mai mulţi căţei şi pisici. În plus, un animal îţi poate schimba viaţa. Dacă adopţi un câine, te obligă să faci mişcare pentru că eşti nevoit să-l scoţi la plimbare. O pisică te relaxează când vii acasă de la muncă. Cu tandreţea ei, te ajută să elimini din stresul acumulat în timpul zilei. Astfel că, indiferent ce animăluţ veţi alege, sigur vă va îmbunătăţi calitatea vieţii”, a declarat corespondentului MEDIAFAX administratorul adăpostului, Corina Grigore.

Cei care au adoptat animale în preajma sărbătorilor au primit cadou o cuşcă pentru transport şi jucării pentru animale.

În padocul asociaţiei mai sunt încă 1.200 de câini şi 100 de pisici care aşteaptă să îşi găsească stăpâni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici