Denunţ pentru abuz în serviciu şi şantaj la UMF Iaşi. Mai multe cadre universitare, acuzate că batjocoresc studenţii nevaccinaţi

  • Mai multe cadre didactice de la UMF Iaşi sunt acuzate de abuz în serviciu şi şantaj.
  • Un profesor a dat afară doi studenţi care nu erau vaccinaţi şi i-a batjocorit în faţa colegilor
  • UMF Iaşi a revenit cu o altă decizie prin care asigură testarea gratuită a tuturor studenţilor
4197 afișări
Imaginea articolului Denunţ pentru abuz în serviciu şi şantaj la UMF Iaşi. Mai multe cadre universitare, acuzate că batjocoresc studenţii nevaccinaţi

FOTO: Maratonului de vaccinare, organizat la UMF„Grigore T.Popa'' din Iaşi, 14 mai 2021. Arhiva MEDIAFAX FOTO.

Denunţ pentru abuz în serviciu şi şantaj împotriva profesorilor UMF Iaşi care nu primesc studenţii nevaccinaţi la examene. Studenţii sunt constrânşi şi ameninţaţi de cadrele didactice, spun cei din Liga Studenţilor, care au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi.

„Din păcate, în acest moment se fac presiuni imense asupra studenţilor, în special asupra celor nevaccinaţi, să recunoască care din ei au colaborat cu Liga Studenţilor în elaborarea denunţului înaintat la Parchet. Se fac tot felul de presiuni ca studenţii care au fost vătămaţi să nu meargă ca martori la Parchet sau să îşi schimbe declaraţiile. Sunt nişte fapte foarte grave. În momentul de faţă, Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi se comport efectiv ca un stat totalitar comunist”, este de părere Silvian-Emanuel Man, preşedintele de onoare al Ligii Studenţilor.

  • Ce spun studenţii

„Suntem efectiv terorizaţi de aşa-zişii reprezentanţi ai studenţilor care fac presiune pe noi să nu recunoaştem public abuzurile care se întâmplă în UMF. De la bun început au pactizat cu conducerea universităţii şi nu ne-au luat apărarea. Există mulţi studenţi care au diverse afecţiuni medicale şi sunt încă reticenţi în ceea ce priveşte vaccinul, având în vedere contraindicaţiile. Acum, mulţi se tem să mai vorbească în urma intervenţiilor rectorului şi ale unor profesori.”

„UMF se comportă exact ca un stat comunist: nu avem nicio garanţie că cineva ne apără drepturile, sunt folosite diverse metode represive împotriva studenţilor care nu sunt de acord cu conducerea şi există un întreg aparat de susţinători înfocaţi ai puterii care ar denunţa orice student pentru promisiunea unui loc la catedră.”

Un caz concret de discriminare şi abuz a fost înregistrat de un cadru didactic care a organizat examenul pentru materia predată pe 27 mai, în afara sesiunii ordinare, spun cei din Ligă.

  • Rectorul universităţii îşi menţine poziţia atunci când vorbim despre acest subiect.

„Prin decizia pe care am dat-o, am considerat că studenţii noştri au posibilitatea să aleagă una din opţiuni. Le asigurăm posibilitatea de a nu se prezenta la un examen şi a-şi susţine examenul la momentul în care această pandemie va fi dispărut. (...) Mie mi se pare revoltător faptul că un student la medicină îşi permite să facă o asemenea acţiune, această petiţie semnată de un număr impresionant de studenţi”, a declarat Viorel Scripcariu, rector UMF Iaşi. 

Pe fondul acestor demersuri, UMF Iaşi a dat înapoi şi a revenit cu o altă decizie prin care asigură testarea gratuită a tuturor studenţilor. Acum, la UMF există 5 centre de testare antigen gratuite, cheltuielile fiind asigurate de universitate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici