Călăraşi: Peste o sută de transportatori protestează cu maşinile pe străzile din oraş

Peste o sută de transportatori din municipiul Călăraşi protestează, marţi, cu maşinile pe străzile din oraş, nemulţumiţi că ARR a eliberat licenţă de transport unei firme din Capitală pentru a opera pe traseul Bucureşti - Călăraşi şi retur, oamenii spunând că în acest fel vor ajunge "la faliment".

195 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Peste o sută de transportatori protestează cu maşinile pe străzile din oraş

Călăraşi: Peste o sută de transportatori protestează cu maşinile pe străzile din oraş (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Protestatarii acuză Autoritatea Rutieră Română (ARR) că a eliberat licenţă de transport unei firme din Bucureşti, pentru a opera pe traseul Bucureşti - Călăraşi şi retur.

Ei spun că această situaţie are drept consecinţă pierderea clienţilor, reducerea încasărilor şi falimentul.

"Protestăm faţă de abuzul făcut împotriva noastră de către ARR, la o licitaţie desfăşurată recent. Noi am ieşit la paritate câştigători împreună cu o firmă din Bucureşti. Iniţial, toate licenţele au fost atribuite nouă până în anul 2019, iar acum, de o săptămână, licenţele au fost atribuite şi acestui operator de transport, după ce ulterior s-a făcut o depunctare, după licitaţie. Practic, pe traseele noastre va opera şi acest transportator, e vorba de traseul Bucureşti-Călăraşi şi retur. Vom ajunge la faliment şi la şomaj. Am avut cazuri de şoferi ameninţaţi să renunţe la trasee, dar spre cinstea lor, aceştia nu au răspuns provocărilor", a declarat un protestatar.

Transportatorii solicită prefecului de Călăraşi să îi ajute, iar Ministerului Transportatorilor să intervină pentru a se rezolva situaţia.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii au ajuns la sediul Prefecturii Călăraşi, iar o delegaţie a acestora a fost primită la discuţii de prefect George Iacob.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici