Campania de vaccinare: Imunizare fără comunicare nu se poate: Cine se ocupă în România de prezentarea strategiei anti COVID-19?

  • Campania de vaccinare trebuie însoţită de o campanie de comunicare susţinută
  • Ştim cine este şeful campaniei de vaccinare, nu şi cine va convinge românii
  • Doi necunoscuţi publicului ţi-au prezentat campania de vaccinare
1236 afișări
Imaginea articolului Campania de vaccinare: Imunizare fără comunicare nu se poate: Cine se ocupă în România de prezentarea strategiei anti COVID-19?

Vaccinul pentru Covid-19 este foarte aproape. În mai puţin de o lună va ajunge şi la noi, odată cu celalte state din Uniunea Europeană. Pe lângă provocarea logistică, guvernele statelor trebuie să convingă 70% din populaţie să se vaccineze, ca să aibă loc imunizarea de masă.

Vaccinul nu este obligatoriu, aşa că oamenii trebuie să fie convinşi să se vaccineze, să aibă încredere în vaccinuri concepute în zece luni, nu în zece ani, cât durează dezvolatarea unui vaccin obişnuit.

Iată ce spune Vladimir Ionaş despre oamenii care comunică întotdeuana pe timp de criză: „Experţii în comunicare vor spune că e nevoie de notorietate şi de persoane care se bucură de un grad mare de încredere pentru a putea transmite mesajele într-un fel credibil.”

După ce preşedintele, premierul şi ministrul Sănătăţii, cei care au comunicat în ultimele luni au ieşit şi ne-au asigurat că avem strategie de vaccinare, aceasta a fost prezentată cu două zile înainte de alegeri. Le-au dat încredere românilor în vaccin medicul militar Valeriu Gheorghiţă, cel care va coordona campania de vaccinare şi încă două personaje foarte puţin cunoscute publicului.

Secretarul de Stat Andrei Baciu a fost numit în funcţie acum un an şi era cunoscut până atunci mai mult pentru fotografiile fierbinţi din timpul carierei de model. 

„Vom continua toate activităţile de comunicare pe baza recomandărilor unui grup de experţi în comunicare şi în combaterea fake news-ului, care lucrează şi care au lucrat la definirea unei strategii pe baza căreia noi vom implementa acţiuni de comunicare astfel încât să prezentăm toate informaţiile de o manieră cât mai transparentă, cât mai onestă, informaţii corecte şi complete.”, spune Andrei Baciu.

Te-a îndemnat să te vaccinezi Florentina Furtunescu, de la Institutul Naţional de Sănătate Publică, conferenţiar universitar şi autor al mai multor studii de sănătate publică, dar pe care nici eu şi nici tu nu ai mai vazut-o cu luări de poziţie în spaţiul public.

„Stimaţi conceteţeni, vaccinaţi-vă! Este în folosul propriei dumneavostră sănătăţi”, le-a transmis românilor Florentina Furtunescu.

Dar cine altcineva ar fi putut să apară să îţi prezinte strategia de vaccinare? 

„Nu mai avem personalităţi din domeniul medical, experţi, care să poată comunica şi să transmită mesaje cetăţenilor fără să fie oare implicaţi politic? Pentru că vedem, din păcate, în ultima perioadă, că toate persoanele care au comunicat, inclusiv pe subiectul pandemiei, sunt deja asociate politic într-un fel sau altul”, spune Vladimir Ionaş.

În vreme ce specialiştii noştri erau ocupaţi cu politica, îţi spun că francezii îl au deja pe „domnul vaccin”. Este Alain Fisher, medic de 71 de ani, specialist în genetică, imunologie şi pediatrie, membru al Academiei din 2002, personalitate ştiinţifică recunoscută mondial. Iar nemţii îl au în primă linie pe profesorul Thomas Mertens, preşedintele Comisiei de vaccinare de la Institutul Robert Koch.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici