Când îţi poţi înscrie copilul la grădiniţă? Ministerul Educaţiei a publicat calendarul oficial

  • Etapa de reînscriere va fi între 25 mai şi 5 iunie
  • Înscrierile copiilor noi va avea loc în două etape. 8 iunie – 3 iulie şi 20 iulie – 10 august
  • Grădiniţele trebuie să afişeze programul de înscrieri şi numărul de locuri disponibile
457 afișări
Imaginea articolului Când îţi poţi înscrie copilul la grădiniţă? Ministerul Educaţiei a publicat calendarul oficial

Când îţi poţi înscrie copilul la grădiniţă? Ministerul Educaţiei a publicat calendarul oficial

 

Din cauza epidemiei de COVID-19, înscrierile la grădiniţă au fost amânate cu câteva săptămâni. Zeci de mii de părinţi au aştepat veşti de la Ministerul Educaţiei pentru a şti când pot depunde dosarele şi mai ales cum.

În acest an, reînscrierile copiilor care deja frecventează grădiniţa se vor desfăşura în perioada 25 mai – 5 iunie.

Acestea se pot efectua şi prin poştă electronică, telefonic sau fax.

Înscrierile copiilor noi va avea loc în două etape: 8 iunie – 3 iulie şi 20 iulie – 10 august. Cazurile care nu au fost clarificate în cele două etape de înscrieri se pot rezolva în perioada 11-31 august.

„Pentru înscriere, părinţii pot comunica unităţii de învăţământ prin poştă electronică, telefonic sau fax, datele necesare pentru a fi introduse în aplicaţia specifică din Modulul SIIIR – Înscriere la grădiniţă 2020-2021”, se arată în documentul publicat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

Orarul reînscrierilor şi al înscrierilor va fi stabilit de conducerea grădiniţei şi va fi postat pe site-ul acesteia (dacă există) şi pe site-urile inspectoratelor şcolare.

Conducerea grădiniţelor trebuie să afişeze şi capacitatea instituţiei (numărul de copii pentru care a fost proiectată), numărul de locuri aprobat prin planul de şcolarizare pentru anul şcolar 2020-2021 (pe grupe de vârstă: mică, mijlocie, mare) şi criteriile generale şi criteriile specifice pentru înscrierea copiilor;

„În situaţia în care, într-o unitate de învăţământ, numărul cererilor de înscriere este mai mare decât numărul locurilor libere, vor fi aplicate, succesiv, criterii de departajare generale şi criterii de departajare specific”, mai informează Ministerul Educaţiei.

Care sunt criteriile de departajare?

- existenţa unui document care dovedeşte că un copil este orfan de ambii părinţi (situaţia copilului care provine de la o casă de copii/un centru de plasament/plasament familial se asimilează situaţiei copilului orfan de ambii părinţi);

- existenţa unui document care dovedeşte că este orfan de un singur părinte;

- existenţa unui frate/a unei surori înmatriculat/înmatriculate în unitatea de învăţământ respectivă;

- existenţa unui certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului, însoţit de certificatul de orientare şcolară, eliberat de Comisia de orientare şcolară şi profesională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici