Candidaţii la sesiunea specială a Testelor Naţionale susţin proba de matematică

Candidaţii care participă la sesiunea specială a Testelor Naţionale au de rezolvat, miercuri, la proba de matematică, varianta cu numărul 81.

4 afișări
Imaginea articolului Candidaţii la sesiunea specială a Testelor Naţionale susţin proba de matematică

Candidaţii la sesiunea specială a Testelor Naţionale susţin proba de matematică

Tinerii care susţin sesiunea specială a Testelor Naţionale, ce le va permite să-şi continue studiile în învăţământul liceal, au susţinut până acum probele de Limba şi literatura română şi limbă şi literatură maternă.

Pentru susţinerea acestui examen în sesiunea specială s-au înscris 45.352 candidaţi, repartizaţi în 175 de centre de examen special constituite. Dintre aceştia, 26.560 candidaţi vor susţine examenul în altă localitate decât cea de reşedinţă, cazarea acestora fiind asigurată de către Inspectoratele Şcolare Judeţene/ ISMB. Lucrările vor fi evaluate în 56 de centre.

Candidaţii mai au de susţinut, joi, proba de Istoria românilor sau Geografia României (test scris). În data de 9 februarie sunt programate prima afişare a rezultatelor (până la ora 16.00) şi depunerea contestaţiilor (orele 16.00 - 20.00). Rezolvarea acestora este prevăzută pentru data de 10 februarie, iar rezultatele finale vor fi afişate luni, 11 februarie.

Evaluarea rezultatelor se face cu note de la 10 la 1, respectându-se cu stricteţe baremele de evaluare şi de notare transmise de Comisia naţională. Nota minimă de promovare la fiecare dintre probe este 5. Prin urmare, un candidat este considerat promovat dacă obţine cel puţin nota 5 la fiecare test. În caz contrar este declarat respins. Media generală se calculează ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obţinute la cele 3 teste naţionale (respectiv 4, pentru candidaţii care susţin şi test scris la limba şi literatura maternă).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici