CANDIDATURI cu câteva ore înainte de închiderea înscrierilor. Fostul şef DIICOT şi ex-adjuncta lui Kovesi şi-au depus dosarele pentru funcţia de procuror general

Fostul procuror-şef al DIICOT Daniel Horodniceanu, a precizat, joi, pentru MEDIAFAX, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general al României.

3409 afișări
Imaginea articolului CANDIDATURI cu câteva ore înainte de închiderea înscrierilor. Fostul şef DIICOT şi ex-adjuncta lui Kovesi şi-au depus dosarele pentru funcţia de procuror general

BREAKING Fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu şi-a depus candidatura pentru funcţia de procuror general în ultima zi de înscrieri

În selecţia pentru şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie s-au mai înscris până acum actualul procuror general Augustin Lazăr şi procurorul Marian Drilea, de la DIICOT.

Termenul limită de depunere a candidaturilor este joi, ora 17.30.

Daniel Horodniceanu s-a înscris şi la selecţia procurorilor din partea României pentru Parchetul European, însă interviul a fost amânat de ministrul Justiţiei, care a fost în concediu, "pentru o dată care va fi anunţată ulterior". Până la ora transmiterii ştirii, data interviului nu a fost anunţată.

Procurorul Daniel Horodniceanu a fost numit la şefia Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în mai 2015. El a candidat şi pentru un al doilea mandat la conducerea structurii de parchet, dar ministrul Tudorel Toader l-a nominalizat pe procurorul Felix Bănilă, propunere acceptată de preşedinte.

UPDATE: Gabriela Scutea, fost adjunct al Laurei Kovesi, s-a înscris pentru funcţia de procuror general

Fostul adjunct al Laurei Codruţa Kovesi la Parchetul General, procurorul Gabriela Scutea, s-a înscris în cursa pentru funcţia de procuror general, potrivit unor surse din ministerul Justiţiei. Scutea este cel de-al patrulea candidat pentru conducerea Parchetului.

În selecţia pentru şefia Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, s-au mai înscris până acum actualul procuror general Augustin Lazăr, procurorul DIICOT Marian Drilea şi fostul şef DIICOT Daniel Horodniceanu.

Gabriela Scutea s-a înscris anul trecut şi în cursa pentru şefia Direcţiei Naţionale Anricorupţie (DNA), ministrul Tudorel Toader propunându-o însă pe Adina Florea, pe care preşedintele Klaus Iohannis a respins-o de două ori. Conducerea interimară a DNA este asigurată acum de Călin Nistor.

Procurorul Gabriela Scutea a fost, între noiembrie 2006 - mai 2013, adjunct al Procurorului General, care era atunci Laura Codruţa Kovesi, şi era responsabilă pentru activitatea Secţiei judiciare, activitatea de resurse umane şi documentare, ordonator principal de credite (delegat), implementarea programelor cu finanţare externă, precum şi audit. Ulterior, între mai - august 2013, a fost numită consilier al Procurorului General de atunci, respectiv Tiberiu Niţu. În ianuarie 2016, în perioada scandalului privind OUG 13, Gabriela Scutea deţinea funcţia de secretar de stat în Ministerul Justiţiei. Ea şi-a început activitatea în 1995 ca procuror stagiar la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov şi apoi Parchetul de pe lângă Judecătoria Rupea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici