Caporalul de pe fregata "Regele Ferdinand" spitalizat la Nairobi se simte bine şi va reveni în ţară

Starea de sănătate a caporalului care face parte din echipajul fregatei "Regele Ferdinand" şi care a fost internat la sfârşitul săptămânii trecute într-un spital din Nairobi este foarte bună, militarul urmând să ajungă în scurt timp în ţară, anunţă reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale.

208 afișări
Imaginea articolului Caporalul de pe fregata "Regele Ferdinand" spitalizat la Nairobi se simte bine şi va reveni în ţară

Caporalul de pe fregata "Regele Ferdinand" spitalizat la Nairobi se simte bine şi va reveni în ţară (Imagine: Stefan Ciocan/ Mediafax Foto)

Conform sursei citate, caporalul Georgiana Florentina Predescu, care la sfârşitul săptămânii trecute a fost preluată de un elicopter de la bordul fregatei, fiind dusă către cel mai apropiat spital de la ţărm, se simte foarte bine şi a fost externată din unitatea medicală din Nairobi.

"Având în vedere timpul scurt rămas până la finalizarea misiunii fregatei Regele Ferdinand în cadrul operaţiei Atalanta, militarul va reveni în scurt timp în ţară", menţionează reprezentanţii Statului Major al Forţelor Navale.

La sfârşitul săptămânii trecute, Georgiana Florentina Predescu, membru al echipajului fregatei "Regele Ferdinand", care participă la o acţiune împotriva pirateriei în largul coastelor Somaliei, a fost preluată de un elicopter şi dusă la o unitate medicală din capitala Somaliei, Mogadiscio, unde a primit îngrijiri medicale, fiind transferată apoi la un spital din Nairobi.

Fregata "Regele Ferdinand" a părăsit Portul Constanţa în 12 septembrie pentru a participa la operaţia de luptă Atalanta, împotriva pirateriei, în Golful Aden. Operaţia Atalanta, la care participă în premieră şi o navă militară românească, este o acţiune a Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea securităţii maritime în largul coastelor Somaliei şi în Oceanul Indian, pentru protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane în Somalia şi al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorării populaţiei somaleze, pentru prevenirea şi combaterea actelor de piraterie navală în regiune.

În 21 noiembrie, fregata românească, cu ajutorul fregatei turceşti "Gemlik", a capturat, în largul coastelor Somaliei, la o distanţă de 420 de mile marine est de Mogadiscio, nouă persoane suspectate de acte de piraterie, aflate într-o ambarcaţiune de mici dimensiuni.

Fregata va reveni în Portul Constanţa în 14 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici