Caporal de pe fregata "Regele Ferdinand", dus de urgenţă cu un elicopter la un spital din Nairobi

Un membru al echipajului fregatei "Regele Ferdinand", care participă la o acţiune împotriva pirateriei în largul coastelor Somaliei, a fost evacuat de urgenţă, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, către cel mai apropiat spital de la ţărm, după ce a avut grave probleme de sănătate.

331 afișări
Imaginea articolului Caporal de pe fregata "Regele Ferdinand", dus de urgenţă cu un elicopter la un spital din Nairobi

Caporal de pe fregata "Regele Ferdinand", dus de urgenţă cu un elicopter la un spital din Nairobi (Imagine: Cristian Andreescu/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă al Statului Major al Forţelor Navale (SMFN), Georgiana Florentina Predescu, caporal clasa a III-a, a fost evacuată de urgenţă, cu elicopterul Puma Naval de la bordul fregatei, către cel mai apropiat spital de la ţărm "ca urmare a evoluţiei nefavorabile a stării de sănătate, pentru efectuarea unor investigaţii medicale amănunţite".

În comunicatul SMFN nu se precizează de ce anume suferă caporalul, dar se menţionează că militarul a fost însoţit permanent de o echipă medicală de la bordul fregatei până la o unitate medicală din capitala Somaliei, Mogadiscio, unde a primit îngrijiri medicale.

"La recomandarea medicilor militari din Mogadiscio şi cu sprijinul ambasadorului României în Kenya, Excelenţa Sa Iulia Pataki, Georgiana Predescu a fost preluată de un avion militar pentru a fi transportată la o facilitate medicală de rang superior din Nairobi, fiind asistată pe timpul acestui transfer şi de un medic român de specialitate aflat în capitala Kenyei", se mai arată în documentul citat, care mai precizează că starea militarului este, la acest moment, stabilă.

Fregata "Regele Ferdinand" a părăsit portul Constanţa în data de 12 septembrie pentru a participa la operaţia de luptă "Atalanta", împotriva pirateriei navale în Golful Aden, sub comandă UE. Operaţia Atalanta, la care participă în premieră şi o navă militară românească, este o acţiune a Uniunii Europene pentru îmbunătăţirea securităţii maritime în largul coastelor Somaliei şi în Oceanul Indian, pentru protejarea traficului naval al misiunii Uniunii Africane în Somalia şi al Programului Alimentar Mondial, destinat ajutorării populaţiei somaleze, pentru prevenirea şi combaterea actelor de piraterie navală în regiune.

În data de 21 noiembrie, fregata românească, cu ajutorul fregatei turceşti "Gemlik", a capturat, în largul coastelor Somaliei, la o distanţă de 420 de mile marine est de Mogadiscio, nouă persoane suspectate de acte de piraterie, aflate într-o ambarcaţiune de mici dimensiuni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici