Carantină într-un sat din Timiş! Un om a murit şi şapte sunt pozitivi la coronavirus

  • Satul Sacoşu Turcesc, din judeţul Timiş, a intrat în carantină
  • Unul din localnici a murit, iar şapte au fost depistaţi pozitiv
3542 afișări
Imaginea articolului Carantină într-un sat din Timiş! Un om a murit şi şapte sunt pozitivi la coronavirus

Carantină într-un sat din Timiş! Un om a murit şi şapte sunt pozitivi la coronavirus

Satul Sacoşu Turcesc, din judeţul Timiş, a intrat în carantină după ce un om a murit şi alţi şapte au fost diagnosticaţi cu coronavirus. Primarul Gabriel Koler spune că în localitate intră doar medicii, camioanele cu apă şi mâncare şi preotul.

Potrivit primarului comunei Şacoşu Turcesc, Gabriel Koler, carantina a fost institută, marţi după amiază, şi se aplică doar locuitorilor din sat, celelalte şase sate ale comunei fiind fără restricţii.

Măsura a fost luată după ce şapte persoane din localitate, printre care şi două angajate ale primăriei, au fost diagnosticate cu infecţie cu noul coronavirus.

Gabriel Koler a declarat, pentru MEDIAFAX, că în sat au voie să intre şi să iasă doar camioanele care aduc apă şi mâncare, medicii şi preotul.

„Eu am informat astăzi (marţi – n.r.) Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă şi am informat despre situaţia din Sacoşu unde sunt şapte cazuri confirmate şi, din păcate, şi primul deces şi multe cazuri cu simptome, şi s-a luat hotărârea de a intra în carantină satul Sacoşu Turcesc care are în jur de 1.000 de persoane. Am intrat în carantină de azi după amiază. Nu mai intră în localitate decât maşinile cu alimente, apă, doctorii şi popa în caz de înmormântări, slujbe la vreo persoană“, a declarat, pentru MEDIAFAX, Gabriel Koler.

Potrivit acestuia, toţi angajaţii primăriei sunt izolaţi la domiciliu.

„Două persoane din primărie sunt internate la Spitalul Victor Babeş din Timişoara (...) Nu ne putem explica cum au luat. Una dintre persoane face naveta de la Timişoara, cealaltă locuieşte în Sacoş. Soţul primei persoane care a fost depistată lucrează la Poliţia Locală Buziaş, a fost şi el confirmat pozitiv, se află şi dumnealui la Spitalul <Victor Babeş> internat. Nu sunt în Sacoş persoane venite din Italia, Spania… Greu a dibui de unde şi cum”, a mai spus Koler.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici